Yuverta vmbo Roermond

Ontdek onze duurzame en persoonlijke school

Ontdek je talent bij Yuverta vmbo Roermond!

Bij ons leer je door te denken en te doen. We hebben persoonlijke aandacht voor talent en interesses. Welke leerweg je ook kiest, bij Yuverta vmbo Roermond helpen onze leerkrachten om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Je leert in een duurzame, innovatieve en ondernemende omgeving. 

Naast theorie ook veel praktijk

Naast de theoretische vakken is er op onze school ook veel aandacht voor praktijk en creativiteit. Zo zijn er - in ons gloednieuwe gebouw - moderne praktijklokalen voor dierverzorging, voeding, techniek & robotica, bloemwerk en groene vormgeving. Zo leuk kan leren zijn!

Kennismaken

Onze kennismakingsactiviteiten voor nieuwe leerlingen voor schooljaar '24-'25 zitten erop. Wil je je aanmelden voor de brugklas op onze school? Kijk hier voor meer informatie. De eerste nieuwe open dag en andere activiteiten vinden plaats in het het najaar van 2024. Heel graag tot dan!

Dit is Yuverta vmbo Roermond

Naast de theoretische vakken is er op onze school ook veel aandacht voor praktijk en creativiteit. Zo zijn er - in ons gloednieuwe gebouw - moderne praktijklokalen voor dierverzorging, voeding, techniek & robotica, bloemwerk en groene vormgeving. Zo leuk kan leren zijn!

Kleine klassen met aandacht voor jou
Praktijklessen dier, koken, techniek, robotica, bloem, kunst en groen
Leren door te doen
Diverse soorten extra ondersteuning

Wij doen het

Deze leerlingen zitten al op Yuverta

 

 

 

Wij doen het

Deze leerlingen zitten al op Yuverta

 

 

 

Video
Dit was onze open dag in november in Roermond
Video
Paardensport vmbo: een impressie van een dag op de manege
Video
Jaarlijks doen vmbo-leerlingen mee aan de vakwedstrijd Skills Talents
Video
Hier staat Yuverta voor!

Nog meer weten?

 

 

 

Wat is een groene school?
We zijn een 'groene' school. Dat betekent dat je bij ons - naast de gewone vakken - ook groene praktijkvakken krijgt. Je komt meer te weten over dieren, bloemen of koken.

Ook hebben we aandacht voor duurzaamheid. Zo zorgen we dat jij klaar bent voor de toekomst!

 

Kan ik na een 'groen' vmbo naar alle kanten op het mbo?
Ja, zeker! Met je Yuverta-diploma kun je alle mbo-richtingen op. Van groen, techniek, zorg tot economie.


Moet ik zelf een iPad kopen?
Ja. Je kunt hier wel een financiële toelage voor krijgen. Neem contact met ons op om hier meer over te weten.

Is er ondersteuning voor dyslexie en dyscalculie?
Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. En als je wil, bieden we ook ondersteuningslessen aan.

Wat is een syntheseklas?
De syntheseklas is voor leerlingen van groep 8 met specifieke ondersteuningsbehoeften op sociaal, emotioneel en/of pedagogisch vlak. De klas bestaat uit maximaal 12 leerlingen. De leerlingen krijgen les van een of twee vaste docenten (mentoren) die alle lessen verzorgen. Wanneer de ontwikkeling van de leerling het toestaat, zal stapsgewijs de overstap naar de reguliere klas worden gemaakt. Dit overgangsproces wordt 'schakelen' genoemd. We streven naar een integratie waarbij de leerling in leerjaar 3 volledig geschakeld is naar een reguliere klas en vervolgens met een volwaardig vmbo-diploma op zak onze school verlaat.


Welke andere ondersteuning biedt vmbo Roermond aan?
Scholen bieden ondersteuning aan leerlingen die specifieke aandacht nodig hebben. In het ondersteuningsprofiel legt Yuverta vmbo Roermond vast welke ondersteuning zij aan de leerlingen kan bieden. We beschrijven welke voorzieningen onze school heeft voor begeleiding en ondersteuning van leerlingen. Je kunt hier het schoolondersteuningsprofiel voor onze locatie inzien.

Wanneer je wil veranderen van je huidige middelbare school naar Yuverta vmbo Roermond, dan heet dat zij-instromen.

Je vindt hier bij de Veelgestelde vragen meer informatie over zij-instromen.

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees de algemene schoolgids van Yuverta of de specifieke de schoolgids van deze locatie

Let op: dit is een voorbeeld. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.

Heb je vragen voor de ouderraad? Je kunt ze stellen per mail via Ouderraad.vmbo.Roermond@yuverta.nl

Contact

Yuverta vmbo Roermond

Jagerstraat 6, 6042 KA Roermond