Wil je je aanmelden bij Yuverta vmbo Dordrecht?

Wat fijn om te horen!

We kijken er naar uit om jou te helpen groeien. Bij Yuverta zet je de eerste stappen richting de toekomst.

Aanmelden voor schooljaar 2023-2024

Wil je je aanmelden bij Yuverta? Wat fijn om te horen! We kijken er naar uit om jou te helpen groeien. Bij Yuverta zet je de eerste stappen richting de toekomst.

Aanmelden voor schooljaar 2023-2024
Download het inschrijfformulier. Lever het ingevulde formulier in bij onze school. Dat kan per post, digitaal of je kunt het langsbrengen voor 17 maart 2023.


De aanmeldprocedure

Aanmelding voor leerlingen van scholen in Dordrecht
De aanmelding geschiedt door het Yuverta inschrijfformulier en de unieke code die bekend is bij de basisschool. Met de unieke code kunnen wij de gegevens van uw zoon/dochter in Onderwijs Transparant opvragen.

De aanmelding dient vóór 17 maart 2023 door de administratie van Yuverta vmbo en mavo Dordrecht te zijn ontvangen.

Toelating
De aanmelding betreft dan nog een voorlopige inschrijving. De intake commissie van Yuverta vmbo en mavo Dordrecht beoordeelt de dossiers en geeft op grond daarvan een plaatsingsadvies af. Wij werken daarbij volgens wettelijke bepalingen. Bij twijfelgevallen vragen wij advies aan het Samenwerkingsverband Dordrecht.

Als het bovenstaande in orde is, alle gegevens van de school waarvan de leerling vertrekt door ons zijn ontvangen en eventuele aanvullende testen positief zijn beoordeeld, is de aanmeldingsprocedure voltooid.

Plaatsingsbesluit
Als het besluit over de plaatsing genomen is ontvangt u ouder/verzorgen een plaatsingsbrief.

LWOO – Leerwegondersteuning
Indien uw zoon/dochter eventueel in aanmerking komt voor LWO (leerwegondersteuning) gaat de intake commissie dit bij het Samenwerkingsverband Dordrecht aanvragen. Dit melden wij ook in de plaatsingsbrief.

Wanneer de LWOO aanwijzing toegekend wordt ontvangt u hierover voor 1 oktober 2022 bericht.

Zit de leerling op een basisschool binnen de regio Drechtsteden Noord is de LWOO aanvraag al gedaan. In dit geval ontvangen we de aanwijzing graag bij de aanmelding van de leerling.

Zorgplicht VO-scholen
Elke leerling moet binnen zes weken na inschrijving een passende plek aangeboden krijgen. Deze termijn kan één keer met vier weken worden verlengd.

Wil jij instromen in schooljaar 2022-2023?
Neem dan even telefonisch contact met ons op. We kijken naar de mogelijkheden.