Als zij-instromer aan de slag?

Laat jouw talent bloeien

Maak de overstap naar het onderwijs

Overstap als zij-instromer

“Ik krijg energie van mijn leerlingen én om hen te helpen om dichter bij hun dromen en toekomst te komen.” Dat vertelt collega Idhuna Maclean. Zij werkte voorheen op de backoffice bij een pensioenuitvoerder. Nu staat Idhuna met veel plezier voor de klas als docent wiskunde op onze school in Alphen aan den Rijn. En dat merken wij vaker. Professionals uit een bepaald vakgebied die overwegen de overstap te maken naar het onderwijs. Dat noemen wij zij-instroom. Wellicht heb jij ook de wens om voor de klas te staan en met jouw baan bij te dragen aan de ontwikkeling van onze leerlingen en studenten? Dan is het onderwijs misschien wel iets voor jou.

Mogelijkheden tot zij-instroom

Als zij-instromer heb je de mogelijkheid om vanuit een andere sector over te stappen naar het onderwijs. Ben jij bijvoorbeeld hovenier of heb je binnen het bankwezen gewerkt, dan is een zij-instroom traject een unieke kans om jouw kennis en vaardigheden in te zetten voor de ontwikkeling van de volgende generatie. Of je nu al een tijdje werkzaam bent of nog aan het begin van je carrière staat, zij-instroom in het onderwijs biedt een nieuwe en uitdagende stap in jouw loopbaan. Met jouw (werk)ervaring en kennis uit een andere sector kun je een waardevolle bijdrage leveren aan ons onderwijs. Je bent welkom bij Yuverta!

Informatie en contact

Wij bieden je informatie over hoe je bevoegd voor het onderwijs kunt worden. Zowel binnen als buiten Yuverta zijn er diverse trajecten die je kunt doorlopen. We gaan hierover graag met jou in gesprek om te kijken wat het beste bij jou past.

Lees meer

Dit zijn onze docenten

Lees meer over de kansen die zij nemen om zich te ontwikkelen

Dit zijn onze docenten

Lees meer over de kansen die zij nemen om zich te ontwikkelen

Interview
"Ik zie mijn leerlingen voor wie zij zijn"
Interview
"Ik heb kippenvel als een leerling zegt: wow, ik kan dit gewoon!"
Interview
"Je bent nooit uitgeleerd"
Interview
"Wees proactief en leergierig"