Oud-student Sanne Brouns aan het woord

Ze start samen met haar vriend een eigen zorgboerderij.

Sanne start een eigen zorgboerderij

''Mijn naam is Sanne, 22 jaar oud. Al erg jong wist ik dat mijn hobby en passie dieren zijn. Het begon met een dwergpapegaai en groeide uit tot vele dieren. Konijnen, cavia’s, kippen, hond, kat, vissen, schildpad, slang, koeien, varkens en ezels. Kortom: we hebben bijna alle dieren die in een huishouden voorkomen achteromlopen.

In 2017 startte ik op niveau 3 de opleiding vakbekwaam medewerker dierverzorging (bij Yuverta de opleiding Dier en gedrag). Mijn eerste stage heb ik bij Mondo Verde gelopen. Vooral mijn passie met de vogels kon ik daar optimaal uitvoeren. Mijn geboortestage heb ik bij een melkveehouderij gelopen en sindsdien ben ik blijven plakken bij de koeien. Bij vele melkveehouderijen in Zuid-Limburg heb ik geweldige stages mogen lopen!

Van niveau 3 naar niveau 4

Na het afronden van de opleiding twijfelde ik om verder te leren, maar aangezien de kansen op werk met een niveau 4 diploma groter werden, heb ik de opleiding bedrijfsleider dierverzorging niveau 4 (bij Yuverta de opleiding Dier en management) gevolgd. Deze kon ik in een jaar afronden.

Een eigen zorgboerderij

Mijn eindstage was bij Schutterspark. Hier heb ik ook kennis gemaakt met een stuk dagbesteding. Het was even wennen, maar naarmate ik de cliënten beter leerde kennen vond ik de stage alleen maar leuker en leuker. Per toeval ben ik die zomer na het afstuderen buddy geworden. Op dit moment volg ik de opleiding maatschappelijke zorg persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen bij VISTA college. Mijn vriend en ik hopen komend jaar de dieren en mensen te kunnen combineren op onze eigen zorgboerderij.''