Een maand op reis zonder een les te missen?

Sjoerd vertelt je er alles over

Yuverta Digital Nomads: een maand op reis zonder een les te missen!

Yuverta Digital Nomads groep van 2023
Sjoerd (19), tweedejaarsstudent Natuur en milieu, gaat met 12 medestudenten op reis door Oost-Europa zonder een les te missen! “Ik ben de enige mannelijke student in de groep. Daar schrok ik wel even van, maar gelukkig kende ik al wat meiden. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat het een fantastische ervaring wordt!”

Sollicitatie

Samen met Yuverta collega’s Tatjana Fens en Bjorn Hillebrandt vertrekken de Yuverta Digital Nomads op maandag 27 februari voor een maand naar het buitenland. In totaal gaan 13 studenten vanuit verschillende opleidingen reizen door Oost-Europa. Vooraf volgde een sollicitatieprocedure. Sjoerd: “Ik heb een filmpje gemaakt waar ik tussen al mijn planten mijn verhaal vertel. Ik dacht ‘dat doe ik wel even’, maar het duurde zo’n 1,5 uur voordat ik de eerste 10 seconden goed op beeld had.” De video van Sjoerd duurde uiteindelijk 9 minuten. “Ik had zoveel te vertellen. Op een vrijdag kwam het verlossende filmpje van Tatjana en Bjorn waarin ze vertelden dat ik geselecteerd was. Ik sprong een gat in de lucht!”

Voorpret

Tijdens de eerste bijeenkomst in november 2022 leerden alle reizigers elkaar kennen. Er volgde uitleg over het plan, de ‘regels’ van de reis en wat er in de voorbereidingen allemaal moest gebeuren. “Ondertussen zijn we drie maanden verder en vertrekken we al bijna; de tijd vliegt. We zijn zo’n 7 keer bij elkaar geweest om de landen en steden te bepalen en hebben ook samen de tickets en hostels geboekt” De studenten gaan in totaal door acht verschillende landen reizen in Oost-Europa. “We wilden als groep de niet traditionele landen bezoeken, dus Albanië en Montenegro stonden al snel op de wensenlijst.” Eind januari heeft de groep studenten een informatieavond gehouden voor de ouders en geïnteresseerden. “De reacties waren heel positief na de presentatie. We konden ook op alle vragen een antwoord geven. Ik was echt trots op de groep, want we hadden ons dus goed voorbereid.”

Leren onderweg

Sjoerd loopt op dit moment stage bij een ecologisch adviesbureau. Hij moet zijn stage dus onderbreken, waardoor hij onderweg een passende opdracht gaat uitvoeren. “Ik wil eigenlijk graag per stad in kaart brengen welke zaken ik tegenkom rondom een leefbare stad.” De studenten die niet op stage zijn, maken hun opdrachten onderweg en zullen de lessen op school online bijwonen. “Als we een goede internetverbinding hebben natuurlijk! Ook houden we goed contact met de leraren.” Op reis kijkt Sjoerd vooral uit naar de oude architectuur die hij onderweg tegenkomt. “Samen met een andere student hebben we een lijst gemaakt van oude bibliotheken en kerken in de gotische stijl die we willen bezoeken. Daar verheug ik me heel erg op!”

Plantenliefhebber

Sjoerd maakt zich nog het meeste zorgen over thuis. “Ik ben een echte plantenliefhebber. Ik heb dan ook zo’n 80 tot 90 exotische planten in mijn kamer staan. Mijn moeder gaat deze verzorgen voor mij. Ik heb een Excel bestand en tutorials gemaakt wanneer ze de planten voeding en water moet geven. En onderweg ga ik af en toe zeker even beeldbellen om te kijken hoe het met mijn planten gaat!”

De Yuverta Digital Nomads reizen van maandag 27 februari tot en met woensdag 29 maart door Oost-Europa. De reis loopt van Praag (Tsjechië) tot aan Tirana (Albanië) en onderweg komen ze nog door Slowakije, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Bosnië en Herzegovina en Montenegro.

Je kunt de Yuverta Digital Nomads volgen via hun Instagram account: instagram.com/yuvertadigitalnomads