Yuverta vmbo Montfoort

Yuverta vmbo Montfoort

Wil jij uitgedaagd worden? 

Yuverta vmbo Montfoort

Bij ons werk je aan échte opdrachten met echte opdrachtgevers. Zo ontwikkel je vaardigheden en werk je aan je persoonlijke kwaliteiten.

Kom kennismaken

De kennismakingsactiviteiten zitten er voor dit schooljaar alweer op.
We vonden het weer heel leuk zoveel basisscholieren te mogen ontvangen en onze gezellige school te laten zien. Als je n.a.v. je bezoek nog vragen hebt dan kun je mailen naar vmbo.montfoort@yuverta.nl of bellen naar (0348) 47 13 37

Virtuele rondleiding

Wil je alvast een kijkje nemen op onze school? Bekijk dan de virtuele rondleiding. Hier kun je niet alleen kijken in de school en de lokalen, maar ook video's bekijken van leraren en leerlingen.

Dit is Yuverta vmbo Montfoort

Yuverta vmbo Montfoort is een kleine, gezellige school. We hebben veel ruimte voor persoonlijke aandacht. We kijken naar wat jij nodig hebt om succesvol te zijn, nu en later. We vinden kennis belangrijk, maar vinden het ook belangrijk dat je vaardigheden ontwikkelt. En dat je werkt aan je persoonlijke kwaliteiten.

Uitdagend en aantrekkelijk onderwijs
Veel persoonlijke aandacht
Werken aan échte opdrachten
Ontwikkelen van je persoonlijke kwaliteiten

Prestatietijd

Iedere dag werk je 1,5 uur met een groepje aan een opdracht: een prestatie. Dit noemen we prestatietijd (PT). Je maakt zelf een keuze uit de prestaties. Er is er altijd wel één die aansluit bij jouw interesse, niveau en leerstijl en soms..

Wij zijn

de doeners die het maken!

Wij zijn

de doeners die het maken!

Interview
Jasmijn (15) gaat naar Panama
Video
Dit is onze school
Werken aan échte opdrachten
Video
Dit is Yuverta

Aanmelden voor schooljaar 2023-2024

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarvan het antwoord niet op onze website staat? Stuur ons een e-mail. We nemen dan snel contact met je op.

Ja, bij ons op school krijg je zowel theorie als praktijkvakken. Praktijkvakken die je krijgt zijn techniek, food, bloem & design, groen en dier. Daarnaast krijg je elke dag prestatietijd waarin je werkt aan échte opdrachten. Hierin werk je vaak in de praktijklokalen maar werk je ook aan andere vaardigheden zoals samenwerken en plannen. Meer over prestatietijd kun je hier lezen.

Ja dat kan. Als je je tl-diploma wilt halen volg je bij ons de gemengde leerweg en doet dan examen in één praktijkvak en zes of zeven theorievakken.

Ja dat kan. We werken met stamklassen. Hierin zitten leerlingen van alle niveaus. Tijdens prestatietijd werk je met leerlingen van alle niveaus. De andere lessen volg je met leerlingen die dezelfde leerweg volgen.

Onze school heeft een groen profiel. Dat betekent dat je een aantal praktijkvakken volgt die binnen dit profiel vallen. Dit zijn bloem & design, groen, food en dier. Daarnaast volg je ook andere vakken die niet binnen dit profiel vallen. De keuzevakken die je kunt volgen in de bovenbouw zijn niet alleen binnen het groene profiel, maar je kunt bijvoorbeeld ook het vak ‘technologie & toepassing’ volgen. Wanneer je je diploma hebt gehaald kun je naar alle richtingen binnen het mbo die passen bij jouw niveau.

Ja dat kan. Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees hier de schoolgids van het lopende schooljaar.

Contact

Yuverta vmbo Montfoort

Doeldijk 16, 3417 XD Montfoort