Yuverta vmbo Houten

Een kleine gezellige school

Voel je thuis bij Yuverta vmbo Houten

Groen denken en doen! Yuverta vmbo Houten is een kleine school met ongeveer 460 leerlingen. Bij Yuverta willen we graag dat je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Samen proberen we het beste resultaat te halen. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij je snel thuis voelt. Wil je graag dát doen waar je goed in bent en werk je graag met je handen dan is Yuverta vmbo Houten écht iets voor jou! 

Proef de sfeer bij ons op school

Waarom vmbo Houten?

Praktijkles met dieren
Leren en werken met je handen!
Persoonlijke aandacht
Groen denken en doen!

Kom kennismaken!

Er zijn verschillende manieren om kennis te maken met onze school. Kom naar de Open Dag, volg een Open Lesmiddag of vraag een persoonlijke rondleiding aan. Helaas zitten alle kennismakingsactiviteiten er voor het schooljaar '24-'25 op. We hopen je in het najaar te ontmoeten!

Nóg meer weten?

Heb je een vraag waarvan het antwoord niet op onze website staat? Of heb je behoefte aan meer informatie? Stuur een mail naar:vmbo.houten@yuverta.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

We zijn een 'groene' school. Dat betekent dat je bij ons - naast de gewone vakken - ook groene praktijkvakken krijgt. Je komt meer te weten over dieren, bloemen of koken.

Ook hebben we aandacht voor duurzaamheid. Zo zorgen we dat jij klaar bent voor de toekomst!

Je krijgt de verplichte theorievakken, zoals Nederlands, wiskunde, Engels en biologie. We zijn een groene school. Daarom leer je bij ons veel over dieren, bloemen, natuur en voeding. Dat doe je niet alleen uit boeken, maar vooral door met je handen te werken!

Alle leerlingen in klas 1 hebben een eigen laptop. Met de laptop leer je op je eigen manier en in je eigen tempo. Je gaat op zoek naar creatieve oplossingen. We leren je ook hoe je goed en verantwoord omgaat met de laptop, het internet en de digitale wereld. Ouders bepalen zelf waar ze de laptop kopen. Via school is de laptop te koop met 100 euro korting. Daarnaast is er een betalingsregeling mogelijk en zijn er oplossingen voor gezinnen met minimale financiële middelen.

Leerjaar 2, 3 en 4 werken met een iPad.

Ja! Elke klas heeft een mentor. Dat is degene bij wie je met vragen en problemen terecht kunt. De mentor werkt aan de sfeer in de klas en helpt als je het eens moeilijk hebt op school. Heb je andere problemen die niet met school te maken hebben, dan zijn we er ook voor je. We hebben op school een leerlingbegeleider en er is ook schoolmaatschappelijk werk. Zij kunnen met je praten en je verder helpen.

We hebben veel persoonlijke aandacht voor onze leerlingen. Bij dyslexie of dyscalculie krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. We kijken samen hoe we jou het beste kunnen ondersteunen.

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees de algemene schoolgids van Yuverta of de specifieke de schoolgids van deze locatie

Let op: dit is een voorbeeld. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.

 

Ja dat kan. Als je het tl-diploma wilt halen volg je bij ons de gemengde leerweg en doet dan examen in 2 praktijkvakken en zes of zeven theorievakken.

Ja, zeker! Met je Yuverta-diploma kun je alle mbo-richtingen op. Van groen, techniek, zorg tot economie.

Aanmelden voor onze school

De aanmelddagen voor het nieuwe schooljaar zijn geweest. Wil je je toch nog aanmelden of wil je overstappen van school?

Wij doen het

 

 

 

 

 

Wij doen het

 

 

 

 

 

Video
Leerlingen schitteren op Skills Talents
Leerlingen in de gang op vmbo Montfoort

Groeien doen we samen

Het profiel van Yuverta vmbo Houten is groen. Dit betekent dat we veel met planten en dieren werken. Daarnaast is er veel aandacht voor natuur en milieu, verantwoorde voeding, dierenwelzijn, gezondheid en duurzaamheid. Zo werken we samen aan een gezonde en leefbare toekomst!

Contact

Yuverta vmbo Houten

Randhoeve 2, 3992 XH Houten