Yuverta vmbo Houten

Yuverta vmbo Houten

Zoek je een kleine gezellige school waar jij je thuis voelt?

Voel je thuis bij Yuverta vmbo Houten

Groen denken en doen! Yuverta vmbo Houten is een kleine school met ongeveer 460 leerlingen. Bij Yuverta willen we graag dat je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Samen proberen we het beste resultaat te halen. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij je snel thuis voelt. We hebben leuke en interessante doe-lessen waarbij je van alles leert over dieren, voeding, natuur, techniek, duurzaamheid en milieu. Wil je graag dát doen waar je goed in bent en werk je graag met je handen dan is Yuverta vmbo Houten écht iets voor jou! 

Kom kennismaken!

Er zijn verschillende manieren om kennis te maken met onze school. Proef de sfeer tijdens een Open Dag, neem deel aan een Open Lesmiddag of bekijk de school samen met je ouder(s)/verzorger(s) tijdens een persoonlijke rondleiding!

Open Dag
Onze Open Dag vindt plaats op:

1 februari 2023 - 14.00u tot 17.00u & 18.30u tot 20.30u.

Zet deze datum alvast in je agenda! 

Open Lesmiddag (nov. t/m feb.)
Op woensdagmiddag van 14u tot 15.30u kun je deelnemen aan de Open Lesmiddag. Je maakt dan kennis met de school, proeft de sfeer en gaat zelf aan de slag! Aanmelden is verplicht. Ook ouders zijn van harte welkom! Zij krijgen gedurende de Open Lesmiddag een presentatie en een korte rondleiding door de school.

 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor de Open Dag en de Open Lesmiddag door op het blauwe blokje hieronder te klikken. Vul het formulier in en we zien je graag!

Proef de sfeer bij ons op school

Waarom vmbo Houten?

Praktijkles met dieren
Leren en werken met je handen!
Persoonlijke aandacht
Groen denken en doen!

Nóg meer weten?

Heb je een vraag waarvan het antwoord niet op onze website staat? Mail je vraag naar:vmbo.houten@yuverta.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Je krijgt de verplichte theorievakken, zoals Nederlands, wiskunde, Engels en biologie. We zijn een groene school. Daarom leer je bij ons veel over dieren, bloemen, natuur en voeding. Dat doe je niet alleen uit boeken, maar vooral door met je handen te werken!

In de onderbouw krijg om de zes weken twee andere vakken. Dit noemen we de carrousel. Tijdens de carrousel-lessen maak je kennis met verschillende praktijkvakken en leer je van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en agrarische techniek.

 

Alle leerlingen in klas 1 en 2 hebben een eigen iPad. Met de iPad leer je op je eigen manier en in je eigen tempo. Je gaat op zoek naar creatieve oplossingen. We leren je ook hoe je goed en verantwoord moet omgaan met de iPad, het internet en de digitale wereld. Ouders bepalen zelf waar ze de iPad kopen. Via school is de iPad te koop met 30% korting. Daarnaast is er een betalingsregeling mogelijk en zijn er oplossingen voor gezinnen met minimale financiële middelen.

Ja! Elke klas heeft een mentor. Dat is degene bij wie je met vragen en problemen terecht kunt. De mentor werkt aan de sfeer in de klas en helpt als je het eens moeilijk hebt op school. Heb je andere problemen die niet met school te maken hebben, dan zijn we er ook voor je. We hebben op school een leerlingbegeleider en er is ook schoolmaatschappelijk werk. Zij kunnen met je praten en je verder helpen.

We hebben veel persoonlijke aandacht voor onze leerlingen. Bij dyslexie of dyscalculie krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. We kijken samen hoe we jou het beste kunnen ondersteunen.

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees hier de schoolgids van het lopende schooljaar.

Wij doen het

 

 

 

 

 

Wij doen het

 

 

 

 

 

Video
Leerlingen schitteren op Skills Talents
vmbo Amersfoort leerlingen werken met groen

Groeien doen we samen

Het profiel van Yuverta vmbo Houten is groen. Dit betekend dat we veel met planten en dieren werken. Daarnaast is er veel aandacht voor natuur en milieu, verantwoorde voeding, gezondheid en duurzaamheid. Zo werken we samen aan een gezonde en leefbare toekomst!

Contact

Yuverta vmbo Houten

Randhoeve 2, 3992 XH Houten