Wil je je aanmelden bij Yuverta vmbo Brielle?

Wat fijn om te horen!

We kijken er naar uit om jou te helpen groeien. Bij Yuverta zet je de eerste stappen richting de toekomst.

Aanmelden voor schooljaar 2024-2025

Het aanmelden is begonnen! De aanmeldperiode duurt tot en met 31 maart 2024. Vul via onderstaande button het aanmeldformulier in.

Kom je er niet helemaal uit? Bekijk het stappenplan Yuverta vmbo digitaal aanmelden

De aanmeldprocedure

De aanmeldperiode loopt van 18 maart t/m 31 maart 2024.

Als we je digitale aanmelding en volledige dossier hebben ontvangen, streven we ernaar om  je uiterlijk binnen 6 weken een brief over de toelating te sturen. Let op; aanmelden betekent niet automatisch ingescheven. 

Is digitaal aanmelden niet mogelijk? Dan bieden wij je de gelegenheid om dit bij ons op school te doen. Je bent van harte welkom bij ons op school op woensdag 27 maart a.s. tussen 16.00 - 19.00 uur. Wij helpen je graag.

Vergeet niet om de volgende gegevens mee te nemen:

  • Prive e-mail adres
  • ID/Paspoort ( in verband met BSN nummer)
  • OT code vanuit de basisschool

 

Goed om te weten

Op onze vmbo-locatie bieden we de volgende opleidingen aan: basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, gemende leerweg* en theoretische leerweg*. Je bent toelaatbaar als de basisschool een vmbo-advies geeft en als de school kan voldoen aan eventuele extra ondersteuningsbehoeften van de leerling.

*Leerlingen die de gemengde leerweg volgen kunnen een TL-diploma halen als ze een extra AVO vak volgen en voor GL geslaagd zijn.

Toelating en afwijzing van leerlingen

Bij een aanmelding wordt aan de hand van de onderwijsbehoeften van de leerling onderzocht of datgene geboden kan worden wat nodig is. Het ontwikkelingsproces van de leerling staat hierin centraal.

Leerlingen worden toegelaten na aanmelding door de ouder(s)/verzorger(s) op basis van de beoordeling van toegezonden relevante gegevens vanuit het basisonderwijs.

Te denken valt aan:

  • advies van de aanleverende school
  • een eindtoets score
  • de didactische gegevens (LVS)
  • de gegevens van het onderwijskundig rapport
  • schoolverlateronderzoek/intelligentiegegevens
  • de wens van de ouder(s)/verzorger(s) en leerling
  • andere relevante gegevens

Redenen om een leerling niet te plaatsen kunnen zijn:

  • leerlingen met resultaten op het niveau van praktijkonderwijs waarbij;
    •  een IQ valt binnen de bandbreedte 55 tot en met 80
    • er sprake is van een relatieve leerachterstand (LA) van 50% of meer op twee van de vier domeinen (inzichtelijk rekenen, begrijpend lezen, technisch lezen en spellen) waarbij minimaal één van de twee domeinen inzichtelijk rekenen of begrijpend lezen betreft.

N.B. Wanneer het IQ tussen de 75 en de 80 ligt, wordt gesproken van het grensgebied leerwegondersteunend onderwijs/praktijkonderwijs. Er wordt in dat geval op basis van het totaal beeld bepaald waar de leerling het best op zijn plaats is, waarbij met name de prestaties op didactisch gebied belangrijk zijn.

  • leerlingen die zich aanmelden met een havo/vwo niveau
  • als Yuverta Brielle verwacht niet te kunnen voldoen aan de onderwijsbehoefte van een leerling, wordt gezocht naar een passende onderwijsplek.

Het besluit om de leerling al dan niet toe te laten zal worden voorbereid in de toelatingscommissie en uiteindelijk zal het bevoegd gezag van de school het besluit nemen.

De toelatingscommissie bestaat uit: een lid van het managementteam en de coördinator onderwijsondersteuning en eventueel externen.

Wanneer een leerling niet toegelaten wordt, zal de toelatingscommissie in overleg treden met het Onderwijscollectief VPR, de verwijzende school en vervolgens ouder(s)/verzorger(s) in kennis stellen. Elke afwijzing gaat gepaard met een schooladvies.

Plaatsing

De leerlingen worden zoveel mogelijk geplaatst op het niveau welke de basisschool heeft aangegeven. Bij een z.g. dubbeladvies plaatsen we de leerling op het hoogste advies. Soms is overleg nodig met basisschool en/of ouder(s)/verzorger(s). Dit is wanneer het advies van de basisschool, de wens van de ouder(s)/verzorger(s) en/of de inschatting van de toelatingscommissie niet in overeenstemming zijn.

Heterogene brugklas

In klas 1 vmbo basis/ kader houden wij een maximaal aantal leerlingen van 20 per klas aan. Wij werken met heterogene klassen. Dit betekent dat basis en kader leerlingen bij elkaar in de klas zitten.

Onze school maakt deel uit van Stichting Yuverta.

Het is goed om te weten dat we bij Yuverta vmbo Brielle alleen het Groene Profiel aanbieden. Dit houdt in dat de aangeboden praktijkvakken groen geörienteerd zijn. Denk aan vakken als dierhouderij, groenvoorziening, plantenkennis en koken.

Word je hier blij van, dan ben je bij Yuverta op de juiste plek!

Op het digitale aanmeldformulier vul je in welk schooladvies jouw school heeft gegeven. Heeft school een dubbel advies gegeven (twee aan elkaar grenzende schooladviezen), dan klik je het dubbele advies aan.

Ons streven is om maximaal 6 weken na de aanmelding ( en na ontvangen dossier basisschool) jou en je ouders een bericht over toelating te sturen. Deze periode kan één keer met vier weken verlengd worden. We verlengen deze periode als we nog onvoldoende informatie hebben om een besluit te nemen over je inschrijving.

Aangenomen, en dan?

Heb je bericht gekregen dat je bent aangenomen? Gefeliciteerd en welkom bij Yuverta!

Voor de zomervakantie gaan we met elkaar kennismaken.

 

Na aanmelding bekijken we of we je kunnen inschrijven. Heb je extra ondersteuning nodig? Neem dan contact met ons op via vmbo.brielle@yuverta.nl. Dan kijken we samen wat Yuverta voor jou kan betekenen. Als je uiteindelijk besluit je aan te melden, dan kruis je op het formulier aan dat je extra ondersteuning nodig hebt. We bekijken het aanmelddossier en overleggen met je huidige (basis)school. Met al deze informatie bepalen we of we jou de extra ondersteuning kunnen bieden die je nodig hebt. In ons Schoolondersteuningsprofiel (SOP) beschrijven we welke extra ondersteuning we kunnen bieden. Dit document vind je op de website van het Onderwijscollectief VOVPR. 

Soms kunnen we geen passend ondersteuning bieden. Als dat voor jou het geval is dan zoeken we samen met jou en je ouders een andere school in de regio die dit wél kan. 

Als je het niet eens bent met het besluit van Yuverta om je niet in te schrijven, kun je hiertegen in bezwaar gaan bij de schoolleider via het Meldpunt van Yuverta. Op het Meldpunt dien je dit in via ‘Schorsing, verwijdering, negatief studieadvies, bezwaar examens en algemene beslissingen’ > ‘bezwaar algemeen’. In bezwaar gaan doe je binnen zes weken na bekendmaking van het schriftelijke besluit. De school reageert binnen vier weken na ontvangst op het bezwaarschrift.

Meer informatie over de procedure staat in het Leerlingenstatuut.

Op onze school werk je soms met boeken en soms met een laptop. De boeken zijn gratis en worden geleverd door Iddink schoolboeken. We werken met laptops van The Rent Company. Voor de zomervakantie krijg je bij ons op school alle informatie die je nodig hebt over het bestellen van boeken en je laptop.

Als je nu al op het voorgezet onderwijs zit en graag verder wilt leren bij Yuverta, dan noemen we dat een zij-instromer. De procedure voor aanmelden vind je hieronder.

De leerlingen die tijdens het schooljaar, of aan het begin van het 2e leerjaar worden aangemeld, worden beoordeeld en besproken door de toelatingscommissie. Vanwege de start van ons examenprogramma in leerjaar 3, is het niet mogelijk om zij-instromers te plaatsen in het 3e en 4e leerjaar.

Wanneer we inschatten dat de motivatie voor groen onderwijs aanwezig is, we de begeleiding kunnen bieden (zie criteria: 1 Toelating en afwijzing van leerlingen) en er plaats is, gaan we over tot plaatsing.

 

Leerlingen die overstappen i.v.m. een verhuizing en/of al op een ‘groene’ school zitten en voldoen aan toelatingscriteria worden sowieso geplaatst. Volgens afspraken in ons samenwerkingsverband dient elke overstap gepaard te gaan met overdracht van relevante gegevens (het dossier en het VO-VO formulier). Op grond van die gegevens kan een aanvullend onderzoek gewenst zijn. Alleen op basis van een compleet dossier kan een leerling worden toegelaten.

Bij zij-instroom gedurende het jaar is er een beperking bij het aantal beschikbare plaatsen:- Vmbo kernklassen: max 20 leerlingen per klas- Reguliere basis-, kaderberoepsgerichte leerweg: max 24 leerlingen per klas- Vmbo gemengde leerweg: max 30 leerlingen per klas

 

Instroomperiodes:

Wij hanteren drie instroomperiodes per jaar, te weten:

       - instroom na de zomervakantie t/m half oktober

       - in de week voor en na de kerstvakantie

       - in de week voor en na de meivakantie

 

Helaas hebben wij in geheel leerjaar 1 cohort 2023-2024, leerjaar 2 basis en kader vanaf 1-1-2024 geen plaats meer. We hanteren een wachtlijst. Als er een plaats vrijkomt, nemen we contact op met de eerste op de wachtlijst en starten zijn/haar aanmeldingsprocedure verder op. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een e-mail naar vmbo.brielle@yuverta.nl

Aanmelding en plaatsing als zij-instromer

Zit je al op de middelbare school en wil je je aanmelden bij Yuverta vmbo Brielle? Neem contact met ons op via vmbo.brielle@yuverta.nl. Voor de zij-instromers werken we met een wachtlijst.

Voor meer informatie over zij-instroom, kijk in het Goed om te weten blok.