Yuverta vmbo Amersfoort
vmbo Amersfoort leerlingen werken met groen

Yuverta vmbo Amersfoort

Ontdek onze groene school

Yuverta vmbo Amersfoort

Groen denken en doen. Dat is wat je bij Yuverta Amersfoort kunt leren.
Op onze school leer je veel over dieren, voeding, natuur en techniek, maar ook over duurzaamheid en milieu.
Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. 

Kom kennismaken

Yuverta vmbo Amersfoort is een kleine, groene school met ongeveer 500 leerlingen waar iedereen elkaar kent. Ons onderwijs sluit aan op wat jij doet én kan. Jouw persoonlijke ontwikkeling en talenten staan voorop. Daarom leer je bij ons in je eigen tempo en op je eigen niveau, op de manier die bij jou past. Meer weten? Kom kennismaken met onze school tijdens een van de informatieavonden, open dag of lesjesmiddag

We nemen je mee: dit is onze school

Dit is Yuverta vmbo Amersfoort

Bij Yuverta vmbo Amersfoort leer je volgens speciale lesprogramma’s die zijn gericht op samenwerken en leren in de 21ste eeuw. We gebruiken daarvoor moderne middelen, methoden en technieken die jou extra voordeel geven. Het onderwijs bij Yuverta sluit aan op wat jij doet én kan.

Kleinschalig onderwijs
Persoonlijke aandacht
Veel leren in de praktijk
Groen profiel (bloemen, planten, dieren en duurzaamheid)
Interactief leren met iPad

Wij doen het

Bekijk de verhalen van leerlingen van Yuverta vmbo. 

Wij doen het

Bekijk de verhalen van leerlingen van Yuverta vmbo. 

video
Doeners die het maken

Nog meer weten?

 

 

 

We zijn een 'groene' school. Dat betekent dat je bij ons - naast de gewone vakken - ook groene praktijkvakken krijgt. Je komt meer te weten over dieren, bloemen of koken.

Ook hebben we aandacht voor duurzaamheid. Zo zorgen we dat jij klaar bent voor de toekomst!

 

Ja, zeker! Met je Yuverta-diploma kun je alle mbo-richtingen op. Van groen, techniek, zorg tot economie.

Iedere leerling volgt bij ons vakken als Nederlands, Engels en biologie. Maar er zijn ook lessen in sport, techniek, koken, bloemen, planten en dieren.

Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. En als je wil, bieden we ook ondersteuningslessen aan.

Bij ons op school heb je een persoonlijke begeleider, jouw mentor. Voor vragen kun je altijd bij je mentor terecht. Om ervoor te zorgen dat je je diploma haalt en goed in je vel zit, kun je ondersteuning nodig hebben. Dit kun je zelf of via je ouders bij je mentor aangeven, die zoekt samen met jou naar oplossingen.  

Ja. Yuverta betaalt 25% van de aanschafwaarde van de iPad, als de iPad via ons bestel- en betaalsysteem WIS Collect wordt besteld. Neem contact met ons op om hier meer over te weten.

Van januari tot en met februari organiseren we een aantal leuke kennismakingsactiviteiten op school. Meer weten? Scroll op de pagina terug naar boven. 

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees hier de schoolgids van het lopende schooljaar.

Let op: dit is een voorbeeld. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.

Contact

Yuverta vmbo Amersfoort

Bergenboulevard 11, 3825 AG Amersfoort