Yuverta mavo Nederweert

Je leert het prettigst als je bezig bent met dingen die je leuk vindt.

Welkom bij Yuverta mavo Nederweert!

Voel je thuis bij Yuverta mavo Nederweert

Yuverta mavo Nederweert is een kleine school met een warme sfeer. Je kunt altijd bij iemand terecht, en omdat we niet groot zijn maak je vlug nieuwe vrienden! 

Bij ons volg je naast theoretische vakken zoals rekenen, biologie en Nederlands ook praktijkvakken zoals koken, expressie, techniek, sport, tekenen of groen. Zo werk je aan de ontwikkeling van jouw kennis en talenten.

Online open avond

Kom alles over ons te weten vanuit je luie stoel! 

We kregen zoveel complimenten over de vorige online open avonden dat we hebben besloten deze dit schooljaar weer te organiseren.

Zit je in groep 8 en wil je ons nog beter leren kennen? Meld je dan zeker aan zodat je deze leuke avond niet kunt missen!

Kennismaken en inschrijven

Op 31 januari 2023 organiseren wij een online open avond. Tijdens deze avond kun je live een klaslokaal en de online docentenkamer inlopen waar je, via de chat, vragen kunt stellen aan leerlingen en docenten. Je krijgt op die manier een heel goed beeld van onze school. 

Deze online open avond start om 18:30 uur en er zijn vier sessies van een half uur.  Meld je aan via de knop hieronder.

Op 6 en 7 maart 2023 organiseren wij inschrijfavonden, op die momenten kun je je aanmelden voor onze school, informatie volgt.

We nemen je mee: dit is onze school

Dit is Yuverta mavo Nederweert

Onze ambitie is om een pestvrije school te worden. Pesten accepteren wij niet!
Onze leerlingen zijn zeer tevreden, ze beoordelen ons met het cijfer 7,4! (gem. landelijke score = 6,2)
We hebben een groen paradijs met vijver, pannakooi, pingpongtafel, moestuin, kas en buitenlokaal
We organiseren veel activiteiten: Talentenclub, Ruiter & Paard, Wereldburgerschap, GSA

Nog meer weten?

Waarschijnlijk heb je best veel vragen over onze school. Bezoek onze open dag / avond zodat je met leerlingen en docenten kunt spreken.

Je kunt ook alvast naar de vragen hiernaast kijken. Wij beantwoorden vragen die groep 8 leerlingen vaker aan ons stellen.

Natuurlijk kun je ons altijd een mailtje sturen of bellen wanneer je een vraag voor ons hebt, wij helpen je graag.

We zijn een 'groene' school. Dat betekent dat je bij ons - naast de gewone vakken - ook groene praktijkvakken krijgt. Je komt meer te weten over dieren, bloemen of koken.

In de onderbouw krijg je het vak 'Groen' en werk je in onze kas. Daar hebben we een plantenasiel opgericht, maar er wordt ook vaak buiten gewerkt of wanneer het te koud is krijg je les over dieren, planten en duurzaamheid in het algemeen.

We hebben in ons groene paradijs een volière met verschillende soorten vogels en een hele grote vijver met visjes (die leerlingen hebben gevangen en uitgezet!) en grote waterschildpadden. Andere leerlingen hebben de school een koikarper cadeau gedaan!

Vorig schooljaar hadden we baby-eendjes, maar die zijn helaas uitgevlogen. Misschien gaan we dit jaar weer eendeneieren uitbroeden. En sommige docenten nemen wel eens hun kitten, hond of lammetje mee naar school! 

 

Je lesrooster is elke dag anders. Meestal begin je om 8.30 uur, maar soms ben je om 13.45 uur uit en op andere dagen pas om 15.25 uur. Je kunt ook wel eens een eerste uur vrij hebben. 

De onderbouw en de bovenbouw hebben aparte lestijden, maar iedereen heeft een kleine pauze van 15 minuten, een grote pauze van 30 minuten en wanneer je ook nog een achtste lesuur hebt is er een pauze van 10 minuten.

We hebben 360 leerlingen op school en de gemiddelde klasgrootte is 24 leerlingen. Er zitten bijna evenveel meisjes als jongens op onze school, net zoals er ook een gelijk aantal mannelijke als vrouwelijke docenten voor de klas staat. 

Gemiddeld werk je elke dag een uurtje aan je huiswerk. Wanneer je een tussenuur hebt kun je aan je huiswerk werken, maar onze roostermaker is zo goed dat er bijna geen tussenuren zijn. Daarom ben je vaak wat eerder uit en kun je thuis je huiswerk maken. Blijf je liever op school? Dan vind je ook hier rustige pekken waar je je huiswerk kunt maken.

Dat klopt, alle leerlingen kopen of huren een laptop die zij voor veel lessen gebruiken. Deze neem je mee naar school en neem je na school weer terug naar huis.

Wij accepteren niet dat er hier op school gepest wordt! Onze leerlingbegeleider is ook anti-pest coördinator.

In september doen we altijd mee aan de Week tegen Pesten, soms spreiden we dat zelfs uit over drie weken. De mentor praat dan met de klas over pesten, de effecten daarvan en waarom dat op deze school niet geaccepteerd wordt.

Wij streven ernaar een pestvrije school te zijn! 

Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. En als je wil, bieden we ook ondersteuningslessen aan.

Wanneer de basisschool inschat dat jij de mavo aan zou kunnen, krijg je een zogenaamd kader + advies. Je kunt je bij ons aanmelden en de toelatingscommissie bepaalt uiteindelijk of je op onze school wordt aangenomen.

97% van onze leerlingen is vorig jaar geslaagd en er slaagden 5 leerlingen cum laude. Dit is hoger dan het landelijke gemiddelde!

Met een mavo-diploma kun je alle mbo-richtingen op. Van groen, techniek, zorg tot economie. Heb je in het laatste jaar een zevende vak gevolgd dan kun je ook nog naar de havo.

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees hier de schoolgids van het lopende schooljaar.

Let op: dit is een voorbeeld. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.

Contact

Yuverta mavo Nederweert

Pastoor van der Steenstraat 5, 6031 EB Nederweert