Yuverta chr. vmbo Ottoland

Zoek je een kleine en gezellige school?

Yuverta chr. vmbo Ottoland

Kom naar Yuverta in Ottoland. Wij zijn een kleine school waar bijna iedereen elkaar kent. Als school vinden wij het belangrijk dat je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Met elkaar gaan we voor het beste resultaat. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij je snel thuis voelt op onze school.

Kom kennismaken

Het aanmelden voor de kennismakingsmomenten zijn voorbij. Heb je nog vragen? Mail ons dan via vmbo.ottoland@yuverta.nl 

 

We nemen je mee: dit is onze school

Dit is Yuverta chr. vmbo Ottoland

Yuverta Ottoland is een kleine christelijke vmbo school. Bij ons op school kent iedereen elkaar. We bieden bij ons op school veel praktijklessen aan, zoals carrousel en projecttijd. Hierdoor leer je ook door te doen.

Persoonlijke begeleiding
Groene school
Kleinschalig
Praktijklessen

Vakroute

Nog meer weten

 

 

 

Heb jij dyslexie of dyscalculie? Dan krijg je extra tijd bij het maken van je toetsen. Daarnaast gaan we kijken welke extra middelen jij zou kunnen gebruiken om uiteindelijk zo goed mogelijk je examen te maken!

We zijn een 'groene' school. Dat betekent dat je bij ons - naast de gewone vakken - ook groene praktijkvakken krijgt. Je komt meer te weten over dieren, bloemen of koken.

Ook hebben we aandacht voor duurzaamheid. Zo zorgen we dat jij klaar bent voor de toekomst!

 

Ja, zeker! Met je Yuverta-diploma kun je alle mbo-richtingen op. Van groen, techniek, zorg tot economie.

Ja. We werken tijdens de lessen met boeken en gebruiken laptops als ondersteuning. 

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees de algemene schoolgids van Yuverta of de specifieke de schoolgids van deze locatie

Let op: dit is een voorbeeld. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.

Identiteit

Wij zijn een christelijke school. Wij vinden dat ieder mens uniek is en met respect behandeld moet worden. Niet zomaar, maar omdat de Bijbel ons dat vertelt. Wij zien het als onze christelijke taak om kinderen, ieder op zijn eigen niveau, te begeleiden naar volwassenheid. Zij mogen zich bij ons ontwikkelen tot volwaardige leden van de maatschappij. 

Vrienden van de Bossekamp

COS | Christelijke opleidingsschool

Ben je bijna klaar met je middelbare school of ben je toe aan een nieuwe uitdaging in je carrière? Dan is een lerarenopleiding via de christelijke opleidingsschool (COS) misschien wel iets voor jou! Bij deze opleidingsmethode leer je niet alleen de theorie, maar doe je ook direct praktijkervaring op. Zo kun je meteen zien of het lesgeven iets voor jou is. Je komt terecht in een omgeving waarbij respect, verantwoordelijkheid en dienstbaarheid belangrijke waarden zijn.

Hoe gaat dat praktisch?
Je gaat drie dagen bij ons aan de slag. Je ontwikkelt jezelf op de werkvloer én je wordt begeleid door een professionele leergemeenschap (PLG) van begeleiders en medestudenten. Dat combineer je met colleges bij de CHE of Driestar hogeschool.

Meer over COS 
COS bestaat uit een samenwerking tussen de CHE, Driestar Hogeschool en acht scholen voor christelijk voortgezet onderwijs in heel Nederland waaronder Yuverta Ottoland. Het opleidingsprogramma van COS daagt je uit, rust je toe en leidt je op om een gemotiveerde en kundige vakdocent in het christelijk voortgezet onderwijs te worden. De volgende lerarenopleidingen kun je bij COS volgen:
Leraar godsdienst/ levensbeschouwing (CHE). Leraar Nederlands, Duits, Engels, wiskunde, geschiedenis of economie (Driestar hogeschool)
Meer informatie over COS vind je op www.lerarenopleidingcos.nl

Interesse of vragen?
Heb je interesse om een lerarenopleiding via COS op Yuverta Ottoland te volgen of heb je vragen? Stuur dan een mail naar Frank Hulsman, schoolcoördinator COS Yuverta Ottoland, f.hulsman@yuverta.nl.

Contact

Yuverta chr. vmbo Ottoland

B 140, 2975 BK Ottoland