Studenten aan het woord

Bas vertelt over de opleiding Toegepaste biologie.

Bas geniet volop van stage lopen

Tijdens de opleiding Toegepaste biologie over natuur-, milieu- en leefomgevingsonderzoek. Je meet, analyseert en checkt. Zo leer je bijvoorbeeld verschillende landschapstypes herkennen, meet de water- en luchtkwaliteit of je onderzoekt verschillende soorten dieren en planten in een gebied.
Wij stelden Bas een aantal vragen over de opleiding. Zijn antwoorden? Die lees je hieronder!

Waarom heb je voor de opleiding Onderzoeker en milieu gekozen?

Ik heb voor de opleiding Onderzoeker natuur en milieu gekozen omdat ik al mijn hele leven een fascinatie heb voor de natuur. En ook ik heb altijd al interesse gehad in onze natuurlijke leefomgeving.

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

Het leukste aan de opleiding vind ik de vele stages die je mag lopen. Ik heb al drie keer een ontzettend leuke stage gehad. Tijdens mijn stages deed ik onder andere onderzoek naar reptielen, amfibieën en vleermuizen. Mijn laatste stage was een buitenlandse stage. Toen ben ik naar Frankrijk gegaan samen met een aantal vrienden. Daar heb ik, net zoals bij mijn eerste stage in Nederland, onderzoek verricht naar de daar voorkomende adders.

Is er iets dat je minder leuk vindt aan de opleiding?

Wat ik iets minder leuk vind aan de opleiding is de milieu richting. Dat ligt mij niet zo. Maar gelukkig kun je tijdens de opleiding een richting kiezen. Ik koos dan ook voor de richting onderzoek. Daardoor heb ik een stuk meer met de natuur te maken. En dat vind ik wel erg leuk!

Wat wil je na de opleiding gaan doen?

Als ik klaar ben met de opleiding Onderzoeker natuur en milieu zou ik graag door willen stromen naar een hbo-opleiding. Later zou ik namelijk graag aan de slag gaan als ecoloog. Ik wil me dan voornamelijk bezig gaan houden met reptielen, amfibieën en vissen.