Yuverta het groene lyceum Nijmegen

Yuverta het groene lyceum Nijmegen

Je vmbo én je mbo diploma in 6 jaar!

Yuverta het groene lyceum Nijmegen

Je hebt een schooladvies gekregen met havo erin. Je bent graag praktisch bezig. Je bent een denker én een doener, nieuwsgierig naar de wereld om je heen. Herken jij jezelf hierin? Dan is het groene lyceum een goede keuze!

Kom kennismaken

Wil je kennismaken met onze school? Een keer onze groene vakken meedoen of ál je vragen kunnen stellen?

Er zijn verschillende manieren om kennis te maken met onze school.

Kom naar de open dag, doe mee met de doe-middag, of kom de school bekijken tijdens een rondleiding! 

De eerstvolgende open dag is op 11 februari 2023.

Je kunt je hiervoor al aanmelden, klik hiervoor op het blauwe blokje hieronder!

We nemen je mee: dit is onze school

Dit is Yuverta het groene lyceum Nijmegen

Leren door doen: praktijk en projecten
Kleine school, groot terrein
Veel persoonlijke aandacht
Voor de onderzoekende leerling
Theorievakken op havo-niveau

Wij doen het

 

 

 

 

 

Wij doen het

 

 

 

 

 

Video
Leerlingen schitteren op Skills Talents
Video
Dit is Yuverta

Meer weten over het groene lyceum?

 

 

Het groene lyceum is onderdeel van Yuverta vmbo Nijmegen. De lessen op het groene lyceum zijn deels hetzelfde als op andere scholen, maar voor een deel ook niet. Je werkt vaker aan projecten en je gaat zelf ondernemen en onderzoeken. Het vmbo en het mbo lopen in elkaar over en ook theorie en praktijk wisselen elkaar af.

Je krijgt bij ons algemene theorievakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en biologie. Deze vakken volg je op havo-niveau. Vanaf leerjaar 3 werk je steeds meer aan lesstof en vaardigheden van het mbo. In hetzelfde leerjaar start ook het vmbo-examenprogramma. We stemmen dit af op jouw leertempo.

 

 

Op het groene lyceum verbinden we theorie en praktijk dus je leert door te denken en te doen. Je loopt stage en doet onderzoek. We werken zo veel mogelijk in echte (praktijk)situaties. Je volgt een aantal groene praktijkvakken.
Je gaat ook regelmatig buiten de school aan de slag. We organiseren excursies. In de laatste jaren van je opleiding kan het zijn dat je óók lessen volgt op een van de andere Yuverta locaties in de omgeving.

In de projecten worden vakken gecombineerd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een activiteit moet organiseren. Daarbij gebruik je je wiskunde kennis omdat je een prijsberekening moet maken, je kennis van Nederlands voor een e-mail en een uitnodiging en je kennis van dieren en voeding voor de activiteit zelf.

Op school maak je gebruik van de theorielokalen en de praktijkruimtes. Je kunt dus gewoon aan het werk zijn in de klas, maar het kan ook zijn dat je een project draait in de keuken. Ook werk je soms met dieren of ga je aan de slag in de tuin of kas. In elk geval zit je niet de hele dag met je neus in de boeken, je gaat ook lekker vaak actief aan de slag!

Elke school heeft een schoolgids waarin je meer kunt lezen over het onderwijs. Hierin staat ook veel praktische en belangrijke informatie over het schooljaar. De schoolgids wordt aan het begin van ieder schooljaar via ons intranet (Yunet) met ouders en leerlingen gedeeld. Benieuwd? Lees hier de schoolgids van het lopende schooljaar.

Let op: dit is een voorbeeld. Het kan zijn dat er op Yunet een recentere versie is gepubliceerd.

Na het groene lyceum

Na het groene lyceum is een brede uitstroom naar het hbo mogelijk. Je zit dus niet vast aan het profiel Groen, je kunt ook opleidingen kiezen in andere richtingen.
Bijvoorbeeld:
• accountancy
• bedrijfskunde
• bio-informatica
• docentenopleiding
• elektrotechniek
• biologie
• facility management
• verpleegkunde
• tuin- en akkerbouw
• informatica
• journalistiek
• milieukunde
...en nog veel meer.

Meer weten over begeleiding?

Ja! De mentor is jouw klassen leraar of lerares. Iedere week volg je met jouw klas een mentor uur en bespreken jullie zaken zoals huiswerk maken, plannen of hoe het gaat in de klas. De mentor helpt je ook als je even niet lekker in je vel zit of je ergens tegenaan loopt. Maar jouw mentor is er ook voor activiteiten zoals de Sinterklaasviering of de schoolfeesten!

Omdat we een kleine school zijn, kun je eigenlijk bij iedereen terecht. Want zij weten wie jou het beste kan helpen. We hebben een groot ondersteuningsteam bij ons op school. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan de remedial teacher of de ondersteuningscoördinator. Maar ook je mentor en de leerjaar coördinator zijn er voor jou.

Als je extra ondersteuning nodig hebt op een bepaald gebied dan kan de school je daar bij helpen. Heb je bijvoorbeeld dyslexie en vindt je het fijner als de lesstof op de laptop voorgelezen wordt? Wij kijken samen met jou hoe we jou kunnen ondersteunen. We denken graag met je mee.

Heb je een vraag over bijvoorbeeld ADHD, dyslexie of een andere ondersteuningsbehoefte? We helpen je graag! Neem dan even contact op met mevr. Jorritsma. Haar gegevens staan onder ‘contact’.

Je krijgt bij ons de begeleiding die je nodig hebt. Een goede begeleiding zorgt voor een goede en fijne schooltijd. Je kunt hulp krijgen bij het leren, maar ook als je je niet fijn voelt op school. Voel je je vervelend, vind je het moeilijk om een beroep te kiezen. Wij helpen je.
Op school begeleiden we je intensief bij het voorbereiden op je toekomst. We leren je te onderzoeken wat er bij je past, waar je goed in bent en waar je extra aandacht aan moet besteden. Je leert hoe je je eigen leerroute kunt sturen en bepalen. Zo helpen we je om je optimaal voor te bereiden op een vervolgopleiding.
Belangrijk voor succes op het hbo zijn goede studie- en onderzoeksvaardigheden. Ook daarin begeleiden we je. Als jij onze school verlaat met je vmbo- en mbo-diploma, ben je helemaal klaar voor het hbo.

Vragen? We helpen je graag!

Neem contact op met onze intake coordinator
Maaike Jorritsma

Neem contact op met onze locatieadviseur
Annis Thorn Leeson

Past het groene lyceum bij jou?

• Heb je havo in je advies?
• Wil je ook graag leren in de praktijk?
• Heb je plannen om later naar het hbo te gaan?
• Heb je interesse in groene thema’s?
• Bedenk je graag plannen?
• Vind je het leuk om op onderzoek uit te gaan?
Als je ‘ja’ hebt geantwoord op de meeste vragen, dan is het groene lyceum ook geschikt voor jou.

Contact

Yuverta het groene lyceum Nijmegen

Marga Klompélaan 37, 6532SB Nijmegen