Yuverta het groene lyceum Utrecht

Het groene lyceum Utrecht

In 6 jaar je vmbo én mbo niveau 4 diploma?

Yuverta het groene lyceum Utrecht

Wij begeleiden en coachen je zodat jij je eigen keuzes kunt maken en na 6 jaar naar het hbo kan. Groeien doen we samen!

Kom kennismaken

De kennismakingsactiviteiten zitten er voor dit schooljaar alweer op.
We vonden het weer heel leuk zoveel basisscholieren te mogen ontvangen en onze gezellige school te laten zien. Als je n.a.v. je bezoek nog vragen hebt dan kun je mailen naar vmbo.utrecht@yuverta.nl of bellen naar (030) 244 43 94.

Ontdek Yuverta het groene lyceum Utrecht

Dit is Yuverta het groene lyceum Utrecht

Yuverta het groene lyceum Utrecht hoort bij Yuverta vmbo Utrecht. Dit is een kleine school waar bijna iedereen elkaar kent. We willen graag dat je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Jij staat bij ons écht centraal.

Je leert je eigen keuzes maken
Werken aan uitdagende projecten
Veel persoonlijke aandacht
In 6 jaar je vmbo t/l en mbo 4 diploma halen

het groene lyceum

Het groene lyceum is een leerroute gericht op doorstroom naar het hbo. Het is een versnelde route waarmee je in 6 jaar tijd zowel een vmbo-tl als een mbo-niveau 4 diploma haalt. Je bent dan klaar om naar het hbo te gaan.
Je werkt bij het groene lyceum van Yuverta Utrecht met groene thema’s maar je kunt straks gewoon doorstromen naar andere richtingen in het hbo.

Wij doen het!

De doeners die het maken

 

 

 

 

Wij doen het!

De doeners die het maken

 

 

 

 

Eco-schools
Hoe kunnen we de school nog duurzamer maken?
Techlab
Moderne technologieën in ons techlab
Video
Dit is Yuverta

Veel gestelde vragen

 

 

 

  • Heb je havo in je advies?
  • Wil je ook graag leren in de praktijk?
  • Heb je plannen om later naar het hbo te gaan?
  • Heb je interesse in groene thema’s?
  • Bedenk je graag plannen?
  • Vind je het leuk om op onderzoek uit te gaan?

Als je ja hebt geantwoord op de meeste vragen, dan past het groene lyceum ook bij jou!

Inhoudelijk zal het groene lyceum een combinatie zijn van de gemengde leerweg, theorielessen op havo niveau en mbo niveau 4. In zes jaar tijd kun je een vmbo-diploma én een mbo-diploma niveau 4 halen waarmee je door kunt stromen naar het hbo. Al deze jaren blijf je dus op één school. We werken in het groene profiel maar doorstromen naar een andere richting van het hbo kan ook.

 

De lessen op het groene lyceum zijn deels hetzelfde als op andere scholen, maar voor een deel ook niet. Je werkt vaker aan projecten en je gaat zelf veel ondernemen en onderzoeken. Het vmbo en mbo lopen in elkaar over en ook theorie en praktijk wisselen elkaar af.

Je krijgt bij ons algemene theorievakken zoals Nederlands en wiskunde. Vanaf leerjaar drie werk je steeds meer aan lesstof en vaardigheden van het mbo. In hetzelfde jaar start ook het vmbo-examenprogramma. We stemmen dit af op jouw leertempo.

Naast de theorievakken is er veel ruimte voor het groene vmbo profiel, praktische mbo-opdrachten en leren in de praktijk door middel van stages. Elke leerling werkt bovendien aan zijn persoonlijke leer- en ontwikkeldoelen. Zo vindt er elke week een persoonlijk coachgesprek plaats. Leerlingen worden op deze manier goed voorbereid op het hbo.

We hebben veel persoonlijke aandacht voor onze leerlingen. Niet alleen bij dyslexie en discalculie bieden we extra ondersteuning aan. Maar ook met leerlingen die op andere vlakken ondersteuning nodig hebben gaan we aan de slag. Wil je meer weten over de ondersteuning die wij bieden? Neem dan contact met ons op!

Contact

Yuverta het groene lyceum Utrecht

Theo Thijssenplein 32, 3555 SJ Utrecht