Vakroute Ottoland

Combineer vmbo en mbo in één opleiding!

Vmbo en mbo in Ottoland

De vakroute: combineer vmbo en mbo in één opleiding. In Ottoland maken we het mogelijk!
Volg je vmbo basis of kader? Dan kun je vanaf de derde klas de vakroute volgen. Je volgt dan een vmbo- én mbo-opleiding (niveau 2) in één. In 5 of 6 jaar wordt jij in de praktijk opgeleid voor één van deze richtingen: Groen, grond en infra, Hovenier óf Melkveehouderij. In een doorlopende leerlijn word je begeleid van vmbo naar mbo. Je ontwikkelt kennis, vaardigheden en competenties die passen bij het vak. Je leert veel door te doen in de praktijk.

 

Vakroute
Samen met de collega's van het mbo in Houten en het bedrijfsleven hebben we een nieuwe opleiding ontwikkeld: de vakroute. In een vertrouwde omgeving kun je je mbo-diploma niveau 2 halen. De lessen worden gegeven in Ottoland, op leerbedrijven en op het mbo in houten. 

Tijdens de praktijklessen wordt de koppeling met de theorie gemaakt. Je zult regelmatig les krijgen in ons mobiele leslokaal. Door de goede samenwerking met de leerbedrijven kun jij je optimaal ontwikkelen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je VCA-certificaat te behalen.

Naast de praktijkgerichte vakken krijg je ook een aantal theoretische vakken zoals: Nederlands, rekenen, wiskunde, loopbaanoriëntatie en burgerschap. Door de vele uren stage doe je de nodige werkervaring op. Dit geeft je de mogelijkheid om je binnen het leerbedrijf verder te ontwikkelen. 

Door leren op het mbo

Na het behalen van je mbo-diploma ben je nog lang niet uitgeleerd. Vanwege onze samenwerking met de collega's van het mbo in Houten is de doorstroom naar niveau 3 gemakkelijk.