Wil je je aanmelden bij Yuverta vmbo Ottoland?

Wat fijn om te horen!

We kijken er naar uit om jou te helpen groeien. Bij Yuverta zet je de eerste stappen richting de toekomst.

Aanmelden voor schooljaar 2023-2024

De aanmeldprocedure

Om je kind aan te melden bij onze school, vragen we je om de volgende stappen te doorlopen. 

  • Download het aanmeldformulier
  • Vul het aanmeldformulier in
  • Meld je vooraf aan voor het aanmeldmoment op 14 en 15 maart 2023. Daar kun je het aanmeldformulier inleveren. 

Na het aanmeldmoment nemen wij contact op met de basisschool. Zodra de basisschool ons de gegevens rondom uw kind heeft verstrekt, zullen we deze beoordelen. Na een positieve beoordeling ontvangt u een bewijs van aanname en een uitnodiging voor de kennismakingsavond voor nieuwe leerlingen. 

Het kan voorkomen dat rondom de beoordeling van de ontvangen gegevens specifieke vragen ontstaan. Wanneer dit aan de orde is, zullen wij in eerste instantie contact opnemen met de betreffende basisschool. Ook een gesprek met u als ouders is hierin een passende mogelijkheid. 

Zij-instroom
Ieder schooljaar mogen wij zij-instromende leerlingen in klas 2 en 3 verwelkomen. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor zij-instroom: een verkeerde schoolkeuze aan het einde van groep 8, afstroom of opstroom vanuit de huidige vo-school of vanwege een betere doorstroom naar een specifieke mbo-opleiding.

Rondom zij-instroom is een specifiek traject van aanmelding opgesteld. Vooral het tijdstip van aanmelden kan cruciaal zijn voor plaatsing in het nieuwe leerjaar. Te laat aanmelden kan betekenen dat er geen plaatsingsruimte is.

Op dinsdag 7 maart 2023 is de doe-middag voor de zij-instromers. Je kunt je aanmelden door dit formulier in te vullen via de link. Het formulier kun je versturen naar administratie.vmbo.ottoland@yuverta.nl

Bij vragen kunt u contact opnemen met onze coordinator onderwijsondersteuning: Nelleke van der Giessen n.van.der.giessen@yuverta.nl