yuverta.nl
Menu
maandag 4 januari 2021

Wellantcollege, CITAVERDE en Helicon starten 2021 samen

Wellantcollege, CITAVERDE en Helicon zijn per 1 januari 2021 bestuurlijk gefuseerd. De bestuurlijke fusie is een voorloper van de instellingenfusie in augustus 2021. Hét moment dat de drie scholenorganisaties samen gaan als één opleider, onder een nieuwe naam. 

Eind december hebben de drie onderwijsinstellingen het akkoord van het ministerie van OC&W ontvangen. Bestuursvoorzitter Annemarie Moons: “De bestuurlijke fusie is een mooi begin van dit nieuwe jaar. Een jaar waarin we samen de toekomst in gaan.”  

Echt van betekenis zijn

De drie partijen tekenden in april 2020 een intentieverklaring om te fuseren. De drijfveer achter deze fusie is tweeledig. Persoonlijk en dichtbij onderwijs blijven verzorgen én innovatiekracht bundelen.  

“Wij willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, studenten, cursisten, en ook voor onze medewerkers en de regio. We zijn hun ‘thuis in de toekomst’ omdat we ons bezighouden met thema’s die er toe doen, zoals klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. Door samen verder te gaan bundelen we onze krachten en kennis. We kunnen onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo – ook in de toekomst – ons unieke onderwijs blijven bieden, dichtbij en persoonlijk,” zegt voorzitter Raad van Bestuur Annemarie Moons. 

Nieuwe naam 

Hoe de nieuwe organisatie gaat heten, dat blijft nog even spannend. De nieuwe naam wordt ergens in januari onthuld. De onthulling is te volgen op een speciaal youtube kanaal nieuwenaamtv. Vanaf augustus is de instellingenfusie rond en prijkt de naam op de gevels. 

De nieuwe organisatie is straks met 53 scholen, 21.000 leerlingen en 2100 onderwijsprofessionals één van de grootste, groene opleiders in vmbo, mbo en cursussen.  

Hier lees je meer over de feiten en cijfers van de drie organisaties.

Deel deze pagina opDelen