yuverta.nl
Menu
dinsdag 7 juli 2020

Fuseren, wat kun je komend schooljaar verwachten?

Nu we in de zomervakantiemaand juli zijn aanbeland, breekt ook de tijd van terugblikken en vooruitblikken aan. Schooljaar 2019/2020 zal de boeken ingaan als een van de meest bijzondere schooljaren ooit. Vanaf half maart maakten we, gedwongen door corona-maatregelen, razendsnel een omslag naar onderwijs op afstand. Een hectische tijd, die voortdurend vroeg om omschakelen en bijsturen. Voor Wellant, Citaverde en Helicon was het bovendien een bijzonder schooljaar, omdat het idee ontstond om samen, als een nieuwe blauw-groene onderwijsorganisatie, toekomstplannen te maken. En zo kwam er op 15 april 2020 een reeks handtekeningen onder de intentieverklaring tot fusie. Intern schaarden de ondernemingsraden, studentenraden en ouderraden van de drie organisaties zich positief achter de plannen en ook veel externe partners gaven hun steunbetuiging. Inmiddels buigt de minister van OCW zich over de plannen. Wat er verder gebeurt, lees je in dit bericht. 

Voorbereiding in clusters

Ondertussen werken veel collega’s vanuit de drie organisaties intensief samen om de fusie voor te bereiden. Dat doen ze in clusters. De informatie hierover op de tijdelijke website wellant.citaverde.helicon.nl  wordt steeds vollediger. De clusters Onderwijs, Planning & control en Communicatie & marketing hebben al meer inhoudelijke informatie over de werkteams en hun taken toegevoegd.

Visie & strategie van de nieuwe organisatie

Cluster Visie & strategie heeft zich in de afgelopen maanden, samen met de bestuurders, beziggehouden met het ‘zwaluwstaarten’, het samenbrengen van de essentie van de strategische koersen van de drie organisaties tot één nieuwe stip op de horizon voor de nieuwe organisatie. Die richting ligt er inmiddels en daarover informeren we je in het begin van het nieuwe schooljaar.

Tijdelijke Ondernemingsraad (TOR)

 Op 30 juni hebben de Ondernemingsraden en bestuurders een convenant getekend. Om een goede gesprekspartner te zijn in de fusieplannen, hebben de Ondernemingsraden van Wellant, Citaverde en Helicon een Tijdelijke OR (TOR) opgericht. Die wordt gevormd door negen leden, drie vanuit elke ondernemingsraad, aangevuld met een externe voorzitter en een ambtelijk secretaris. Wil je hierover meer weten, neem contact op met een van de OR-leden.

Komend schooljaar

In het komend schooljaar staan er heel wat sleutelmomenten en mijlpalen op de planning. Een greep hieruit:

augustus 2020

2 september 2020

najaar 2020

1 januari 2021

4 januari 2021

voorjaar 2021

1 augustus 2021:

Tijdens het hele schooljaar blijf je als medewerker onder meer via intranet en via je leidinggevende goed op de hoogte van de belangrijkste stappen.

Fijne vakantie!

Maar voor het zover is, wensen de bestuurders van Wellant, Citaverde en Helicon je een welverdiende vakantie, waarin je hopelijk lekker uitrust en veel offline kunt genieten van vrienden en familie. Veel dank voor je inzet in het afgelopen hectische jaar, voor het onderwijs, voor onze leerlingen, studenten en cursisten en voor de voorbereidingen op onze unieke blauw-groene toekomst! Geniet van je vrije tijd, blijf goed gezond en tot in augustus.

Eerder verschenen

Deel deze pagina opDelen