yuverta.nl
Menu
donderdag 16 april 2020

Ondertekening van de intentieverklaring gemist? Kijk hier terug en lees het antwoord op alle gestelde vragen over de fusie

Wellantcollege, Citaverde en Helicon gaan vanaf 1 januari 2021 samen verder als unieke blauw-groene onderwijsorganisatie. Daar tekenden de bestuurders van de drie organisaties afgelopen woensdag 15 april voor. Ze deden dat in een livestream, die je in dit bericht terug kunt zien. Alle gestelde vragen, met antwoord, vind je hier ook op een rijtje.

Livestream

Vanaf half maart doen we in het onderwijs alles op afstand. En zo werd de ondertekening van de intentieverklaring een extra bijzonder moment, want via een livestream konden we allemaal getuigen zijn van hoe dat er aan toe ging vanuit Houten, Herten en ’s-Hertogenbosch. Het programmateam van Galan zorgde voor de regie en verzamelde vragen van medewerkers, waarvan de meeste direct door de bestuurders beantwoord werden. In totaal keken zo’n 225 mensen live mee. Was je niet in de gelegenheid om erbij te zien? Hier kun je de livestream terugkijken. 

Vragen én antwoorden

Vooraf was er al een enkele vraag binnengekomen via email, tijdens de livestream stroomden meer vragen binnen, heel verschillend van aard. De meest gehoorde vraag ging over de extra werkdruk die de fusie in deze toch al zo hectische periode oplevert. Veel collega’s wilden daarnaast natuurlijk weten wat de gevolgen zijn van een fusie. Komt er een reorganisatie? Vallen er ontslagen? Waar komen de ondersteunende diensten? Worden er locaties samengevoegd? Wat zijn de pijnpunten? Het antwoord vind je in een overzicht van gehoorde vragen. Hierin vind je ook de vragen en antwoorden waar geen tijd meer voor was.

Onderwijs verzorgen in tijden van corona

Na de vragen, maakte Ronald Bruin van Galan nog een rondje langs de locaties. Gabe van der Zee, lid College van Bestuur van Wellantcollege, maakte van de gelegenheid gebruik om ook nog iets over corona te zeggen: “Ik wil tot slot onze 2100 docenten en ondersteuners allemaal bedanken. Ik zie wat er nu bij Wellant gebeurt en ik hoor dezelfde geluiden van mijn collega’s bij Citaverde en Helicon. Wat gewéldig hoe wij nu met z’n allen onderwijs verzorgen, ik vind dat fantastisch. We gaan door, prachtig om te zien hoe dat lukt. Ontzettend bedankt daarvoor allemaal!”

Deel deze pagina opDelen