yuverta.nl
Menu
dinsdag 14 april 2020

Op 15 april 2020 tekenen Wellantcollege, Citaverde en Helicon voor een gezamenlijke blauw-groene toekomst

Wellantcollege, Citaverde en Helicon gaan vanaf 1 januari 2021 samen verder als unieke blauw-groene onderwijsorganisatie. Dat is de intentie waaronder de bestuurders van de drie organisaties aanstaande woensdag 15 april om 11.00 uur een handtekening zetten. De bedoeling was om dat te doen tijdens een eerste gezamenlijke managementbijeenkomst, maar omdat we inmiddels vanwege corona-maatregelen op afstand werken, doen de drie besturen van Wellantcollege, Citaverde en Helicon de ondertekening online, via een Office 365 ‘Live evenement’. Dat geeft alle collega’s die dat willen, de gelegenheid om er - op afstand - live bij te zijn.

Wat kun je verwachten?

Voorafgaand aan de symbolische ondertekening belicht een van de bestuurders in een 2-minuten-pitch nog eens het waarom, de stip op de horizon en de inhoud van de intentieverklaring. Na de symbolische ondertekening is er tijd voor vraag en antwoord. Heb je een vraag over de intentieverklaring of over de fusie, stel die dan vooraf via een van de e-mailadressen hieronder. Tijdens de live ‘uitzending’ is er ook een telefoonnummer beschikbaar om real time via Whatsapp vragen te stellen. De vragen die eventueel niet live tijdens de ondertekening aan bod komen, verzamelen we in een overzicht dat later een vaste online plek krijgt, met de antwoorden erbij natuurlijk. Om live bij de ondertekening te zijn, klik je op woensdag 15 april om 11.00 uur op deze link. Ben je op dat moment bezig met je lessen of ben je er om een andere reden niet bij? Via intranet informeren we je na afloop van de ondertekening alsnog over de inhoud van de intentieverklaring en de gestelde vragen.

Verder onder een nieuwe naam?

Een van de vragen die we al veel horen, is of we straks verdergaan onder onze eigen namen of onder een nieuwe gezamenlijke naam. Het plan is om bij een fusie samen een nieuwe start te maken, met een nieuwe naam. Een van de werkteams die de fusie voorbereiden, start dit voorjaar met de voorbereidingen daarvan. Bij het ontwikkelen van een nieuwe (merk)naam worden niet alleen de besturen, het management en de andere voorbereidingsclusters betrokken, ook andere collega’s die daarin een rol, klein of groot, willen spelen. Belangrijk is dat we ons allemaal herkennen in een nieuwe naam voor onze gezamenlijke organisatie. Hetzelfde geldt voor onze (toekomstige) leerlingen, studenten, cursisten, ouders en bedrijven uit onze branches en regio’s. Daarom zorgt dit werkteam ook voor een panel dat we om (merk)advies kunnen vragen. Als alles volgens planning verloopt, kunnen we op 1 januari 2021, de officiële fusiedatum, onze nieuwe naam onthullen. Om onze nieuwe leerlingen, studenten en cursisten daar niet mee te overvallen, doen we alle voorlichtingsactiviteiten in het komend schooljaar nog met onze eigen opleidingen onder onze eigen namen. We kondigen dan al wel de veranderingen aan. Vanaf schooljaar 2021/2022 gaan we dan gezamenlijk het wervingseizoen in als nieuwe organisatie. 

Hier kun je de infographic over de fusie als een A4-tje downloaden.
Als achtergrondinformatie is er op aanvraag ook een contourenschets beschikbaar.

Deel deze pagina opDelen