omhoog
Yuverta vmbo Utrecht

Onze school

Yuverta vmbo Utrecht is een inspirerende en duurzame omgeving.

Groene school

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta vmbo Utrecht is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta vmbo Utrecht iets voor jou.

iPad in de klas

Leren met de iPad is niet alleen leuker maar ook beter. Want dat betekent leren op je eigen manier en eigen tempo. Dit doen we op een interactieve, spannende manier. Je leert hoe je creatief naar oplossingen kunt zoeken. Maar ook hoe je goed en verantwoord moet omgaan met de tablet, het internet en de digitale wereld. 

Als het makkelijk gaat, werk je vooruit of krijg je uitdagende opdrachten op jouw niveau. Als je het moeilijk vindt, krijg je extra hulp. Een tablet helpt hierbij. Je docent ziet direct welke vragen goed en niet goed beantwoord zijn. En ook waar je goed in bent en waar je extra aandacht bij nodig hebt. We zien ook op welke manier jij het beste leert. Zo kunnen we je beter verder helpen.

Brugjaar

Vind je de overstap van de basisschool naar de middelbare school te groot? Dan hebben we het brugjaar. Een brugjaar is een overgangsjaar tussen groep 8 en de middelbare school. Je krijgt intensieve begeleiding en werkt aan je persoonlijke leer- en ontwikkeldoelen. Na het brugjaar begin je op een schoolniveau dat écht bij je past.

Delen
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • WhatsApp
  • LinkedIn