Yuverta vmbo Montfoort

Yuverta vmbo Montfoort is een kleine en veilige school met ongeveer 800 leerlingen. Je voelt je er snel op je gemak. Onze docenten kennen alle leerlingen. En de leerlingen kennen alle docenten. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Bekijk de video en lees daaronder meer over onze school.

Welkom bij vmbo Montfoort

Zo ziet jouw middelbare schooltijd bij vmbo Montfoort eruit.

• Naar de brugklas

Voor de zomervakantie word je uitgenodigd om kennis te maken met je klas, de mentor en met de school. Aan de start van het eerste schooljaar is er een speciaal introductieprogramma. Tijdens de introductiedagen krijg je veel les van je mentor. Zo leer je de klas goed kennen en ga je met een gerust gevoel de zomervakantie in.

Onze leerlingen komen onder andere uit Linschoten, Woerden, Kamerik, Harmelen, Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn, Nieuwegein, IJsselstein, Benschop, Lopik, Polsbroek, Oudewater, Hekendorp en Montfoort. De klassen worden ingedeeld naar reisrichting.

• Onderbouw

In de onderbouw ligt de nadruk op je persoonlijke vorming. Je leert actief en zelfstandig te leren. De onderbouw is vooral bedoeld om je te laten ontdekken wat jouw persoonlijke kwaliteiten zijn. Wat kan ik al en hoe kan ik daar beter in worden? Wat kan ik nog niet en wat moet ik nog leren? Vanaf leerjaar 1 ben je al bezig met de vraag welke leerweg het beste bij je past. Belangrijk is om erachter te komen op welke manier je het beste leert, welke vakken, thema’s, leergebieden bij je passen en hoe zelfstandig je bent.

• Bovenbouw

In de onderbouw heb je kennisgemaakt met de verschillende vakken en leergebieden die er zijn. In de bovenbouw maak je keuzes die het beste aansluiten op de vervolgopleiding die je wilt gaan volgen. Je kiest een sector en een leerweg. De leerweg past bij de manier waarop je het beste leert. Leer je het beste in de praktijk of kun je ook theorie aan? Op onze school zijn verschillende leerwegen. Afhankelijk van de gekozen leerweg doe je examen in een aantal algemene vakken en jouw vakkenkeuze uit het profiel Groen.

• Na het vmbo

Yuverta vmbo Montfoort is een goede basis voor je toekomst. Natuurlijk leer je op school van alles over bloemen, dieren, bomen, koken, economie, handel en techniek. Met ons diploma kun je daarin verder leren. Bijvoorbeeld op Yuverta mbo of zelfs naar havo-4! De stap naar het hbo is dan nog maar klein. We hebben een brede uitstroom naar vele beroepsopleidingen op alle mbo-niveaus.

Meer informatie over onze school

Dit vinden wij belangrijk op onze school. Als je meer wilt weten over ons onderwijs dan kun je hier meer lezen.

• Veiligheid in en om de school

We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt. Daarom nemen we maatregelen tegen agressie, geweld, seksuele intimidatie en discriminatie. Maar we willen ook dat je daar zelf aan meewerkt. Zo blijft het voor iedereen prettig. Ook hebben we een anti-pestprotocol. We begeleiden leerlingen die gepest worden en zorgen voor weerbaarheid. Daarnaast ondernemen we actie tegen pesters en meelopers.

We zorgen dat de gebouwen en de materialen waarmee je werkt aan strenge veiligheidseisen voldoen, zodat er met jou en je spullen vrijwel niets kan gebeuren. Voor je persoonlijke spullen, zoals de schooltas en mobieltje, hebben we een kluisje waarin je alles veilig op kunt bergen. Ook hangen er op een aantal belangrijke punten in school camera's, om alles in de gaten te houden.

• Kwaliteit van ons onderwijs

Voor jou en je ouders is het belangrijk om te weten of je naar een goede school gaat. We hebben daarvoor een aantal belangrijke gegevens verzameld die je kunt inzien via scholenopdekaart.nl. Je kunt zien hoe we ervoor staan en hoe we het doen. Je vindt er bijvoorbeeld het percentage leerlingen dat een diploma behaalt, met welke examencijfers ze dat doen en hoeveel procent van de leerlingen onvertraagd de onder- en bovenbouw doorloopt. Daarnaast kun je zien wat de ontwikkelingen zijn binnen ons onderwijs, hoe we met lesuitval en pesten omgaan. Maar ook hoe tevreden de leerlingen en ouders over ons zijn.

• Ouderinformatie

De school vindt contacten met ouders erg belangrijk. Daarom zijn er verschillende momenten waarop ouders met de leraren van school in gesprek kunnen. Misschien hebben je ouders wel meer vragen of zijn er bijzondere omstandigheden. Dan kunnen ze hiervoor altijd een afspraak maken of bellen met de mentor of docent. Want soms is een telefoontje al genoeg. Algemene informatie sturen wij per post of e-mail of we geven jou een brief mee voor je ouders.

Via ons leerlingvolgsysteem, Magister, hebben je ouders toegang tot de cijferlijst, de verzuimgegevens en het rooster. Over je voortgang heeft de mentor e-mailcontact met je ouders. En ongeveer elke 6 weken is er een portfoliogesprek met de leerling. De ouders zijn van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.