Yuverta vmbo Montfoort is een gezellige school. Je leert snel klasgenoten en leerkrachten kennen. We vinden het belangrijk dat jij ontdekt wat je leuk vindt. Daarom begeleiden we je met veel persoonlijke aandacht in een inspirerende en duurzame omgeving.

Bekijk de virtuele rondleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je weten hoe onze school eruit ziet? Bekijk dan onze interactieve virtuele rondleiding of bekijk de video waarin onze leerlingen en docenten alles vertellen over hoe het is om in Montfoort naar school te gaan!

• Uitdagend onderwijs

Bij Yuverta vmbo Montfoort krijg je uitdagend en aantrekkelijk onderwijs. Op je rooster staan niet alleen vakken als Nederlands en Engels maar ook wiskunde maar ook kunst en cultuur, mens en natuur, mens en maatschappij, sport en bewegen, projecten en werken aan prestaties (PT).

Leren doe je het beste op je eigen manier en in je eigen tempo. Dat betekent leren door samen te doen, door fouten te maken en daar weer van te leren. Zo leer je meer en bereid je je beter voor op het vervolgonderwijs. Samen met je begeleiders en je ouders krijg je de mogelijkheid je eigen keuzes te maken. Bij ons leer je door:

• levensechte opdrachten van opdrachtgevers uit de praktijk.
    • tijdens een opdracht organiseren, plannen en luisteren naar elkaar.
    • samenwerken met anderen. Je leert van elkaar.
    • terug te kijken op wat je hebt gedaan. Fouten maken mag, want daarvan leer je het meest!
    • je ‘hoofd’, ‘hart’ en ‘handen’ te gebruiken
    • vakkennis te ontwikkelen, zodat je goed in staat bent je kennis in te zetten waar dat bij projecten, prestaties en examens van pas komt.
    • doelen te stellen. Zo krijg je zicht op je eigen ontwikkeling en kun je steeds weer nieuwe dingen aanpakken.
  • Werken aan prestaties

Iedere dag werk je 1,5 uur aan een prestatie. Dat is een opdracht met een opdrachtgever in of buiten de school. De prestaties zijn héél verschillend. Er is er altijd wel één die aansluit op je interesse, tempo, niveau en leerstijl. Je maakt zelf een keuze uit de prestaties. Bij de keuze en uitvoering van een prestatie maak je afspraken. Naast prestaties kun je ook antwoord zoeken op boeiende vragen zoals: Hoe word je minister-president? Waarom worden mensen dik? Waarom is water gezond?

• Workshop praktijk

Workshop praktijk (WSP) laat je kennismaken met de beroepen in de 'groene wereld' en diverse vaardigheden die daarbij horen. Denk maar eens aan techniek, de tuinbouw in de omgeving of aan het hoveniersvak. Maar je kunt ook denken aan beroepen die te maken hebben met zorg, de handel in bloemen, dierverzorging, food of met de creatieve kant van bloemschikken.

• Leer meer van de wereld

Wij vinden het belangrijk dat je meer van de wereld kent dan alleen Nederland. Bij verschillende vakken leer je de wereld pas echt kennen. Zo leer je wereldgerechten maken tijdens de kooklessen. Leer je van alles over planten en bloemen, die niet in Nederland groeien. Bij maatschappijleer hebben we het over de verschillende culturen. En zelfs tijdens dierverzorging leer je waar de dieren oorspronkelijk vandaan komen en wat dat voor effect heeft op de verzorging.

• Onderbouw

In de onderbouw ligt de nadruk op je persoonlijke vorming. Je leert actief en zelfstandig te leren. De onderbouw is vooral bedoeld om je te laten ontdekken wat jouw persoonlijke kwaliteiten zijn. Wat kan ik al en hoe kan ik daar beter in worden? Wat kan ik nog niet en wat moet ik nog leren? Vanaf leerjaar 1 ben je al bezig met de vraag welke leerweg het beste bij je past. Belangrijk is om erachter te komen op welke manier je het beste leert, welke vakken, thema’s, leergebieden bij je passen en hoe zelfstandig je bent.

• Bovenbouw

In de onderbouw heb je kennisgemaakt met de verschillende vakken en leergebieden die er zijn. In de bovenbouw maak je keuzes die het beste aansluiten op de vervolgopleiding die je wilt gaan volgen. Je kiest een sector en een leerweg. De leerweg past bij de manier waarop je het beste leert. Leer je het beste in de praktijk of kun je ook theorie aan? Op onze school zijn verschillende leerwegen. Afhankelijk van de gekozen leerweg doe je examen in een aantal algemene vakken en jouw vakkenkeuze uit het profiel Groen.

• Keuzes