Yuverta vmbo Kesteren is een gezellige school. Je leert snel klasgenoten en leerkrachten kennen. We vinden het belangrijk dat jij ontdekt wat je leuk vindt. Daarom begeleiden we je met veel persoonlijke aandacht.

Excellente school

Yuverta vmbo Kesteren is een Excellente School! Dat kun je als school worden als je ergens in uitblinkt. Bij ons is dat Maatwerk. Maar wat is dat nu precies?

Als school bieden wij iedere leerling waar mogelijk een traject op maat. Wil je een vak op een hoger niveau volgen? Wil je de dag rustig onder begeleiding opstarten of heb je extra ondersteuning nodig? Wij bieden maatwerk voor de leerlingen die daar behoefte aan hebben. Dat doen we zó goed, dat de jury ons heeft uitgeroepen tot Excellente School.

Gezonde schoolkantine

Onze conciërge maakt in de lunchpauze regelmatig een lekker broodje. Ook in de gezonde-snack-automaat kun je iets lekkers kopen, bijvoorbeeld popcorn. Iets lekkers gevonden? Dan kun je heel gemakkelijk betalen met je schoolpas of bankpas! En heb je een waterfles? In de kantine kun je gratis watertappen!

Je kunt meedenken en -praten over onze school! Leerlingen kunnen deelnemen aan de leerlingenraad. Ook hebben we een vestigingsraad waarin ouders mee kunnen denken over de school.

Yuverta vmbo Kesteren streeft ernaar om iedereen een sociaal veilig en kleinschalig schoolklimaat te bieden. Een school waar je jezelf kunt zijn en waar je je vertrouwd voelt, zodat je jezelf optimaal kan ontwikkelen. Binnen onze school wordt daarom actief geïnvesteerd in relaties tussen leerlingen, ouders, docenten, onderwijsondersteunend personeel en andere betrokkenen. Daarbij ligt het accent op wat we wél willen: verbondenheid, een fijne samenwerking in de groep, en zijn we ons bewust van wat we niet willen: uitsluiten, pesten.

Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan het stappenplan tegen pesten.