Yuverta vmbo Heerlen is een kleinschalige school. Het is de enige groene vmbo-school in de regio. Bij ons geven wij alle vakken die andere scholen ook geven, maar bij ons staat groen altijd centraal. In en rond onze school kom je overal groen tegen: dieren, planten, bloemen en een kas.

Gezonde schoolkantine

Yuverta vmbo Heerlen heeft twee landelijke vignetten Gezonde School, namelijk de themacertificaten Voeding & roken en Alcohol & drugspreventie. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt.

Onze schoolkantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Dagelijks worden hier diverse gezonde broodjes, melk, yoghurt, groenten en vers fruit verkocht. Verder hebben we onder meer twee verse watertappunten, één op de uitgifte balie van onze gezonde producten en één waar de leerlingen hun eigen flesjes kunnen vullen. Leerlingen hebben altijd de mogelijkheid om te kiezen voor gezond én lekker.

Eco-School

Duurzaam omgaan met onze omgeving en materialen vinden wij belangrijk. Duurzaamheid is voor ons het gebruiken van regen voor de verzorging van onze planten. Het kweken van eigen kruiden en gewassen om deze te gebruiken tijdens de kooklessen. Wij gebruiken de mest van onze dieren als voeding voor de planten. Daarnaast verminderen we ons afval en scheiden we wat overblijft. We zetten de verwarming niet aan als de ramen open staan en we doen mee aan de warme truiendag.

We willen dat jij je veilig voelt op school, dat jij jezelf kunt zijn en vertrouwd voelt. Daarom hebben we een anti-pestprotocol. We ondernemen actie met gepeste leerlingen, pesters en meelopers. Maar nog belangrijker: we willen pesten voorkomen, binnen en buiten de school.

Je kunt meedenken en -praten over onze school! Leerlingen kunnen deelnemen aan de leerlingenraad. Ook hebben we een ouderraad.