Yuverta vmbo Den Haag Westvliet is een inspirerende en duurzame omgeving.

Groene school
Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta vmbo Den Haag Westvliet is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta vmbo Den Haag Westvliet iets voor jou.

Carrousel
Je krijgt elke week een dagdeel carrousel. Tijdens deze lessen maak je kennis met verschillende praktijkvakken en je leert hier van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en agrarische techniek. Samenwerken staat centraal binnen alle thema’s. Natuurlijk is het ook een mooie kans om te kijken waar jouw talenten en interesses liggen!

Leren met de iPad is niet alleen leuker maar ook beter. Want dat betekent leren op je eigen manier en eigen tempo. Dit doen we op een interactieve, spannende manier. Je leert hoe je creatief naar oplossingen kunt zoeken. Maar ook hoe je goed en verantwoord moet omgaan met de tablet, het internet en de digitale wereld.
Als het makkelijk gaat, werk je vooruit of krijg je uitdagende opdrachten op jouw niveau. Als je het moeilijk vindt, krijg je extra hulp. Een tablet helpt hierbij. Je docent ziet direct welke vragen goed en niet goed beantwoord zijn. En ook waar je goed in bent en waar je extra aandacht bij nodig hebt. We zien ook op welke manier jij het beste leert. Zo kunnen we je beter verder helpen.

Gezonde schoolkantine
We hebben hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar bij de Yuverta Tap. Onze leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

Internationaal
We vinden het belangrijk dat je meer van de wereld kent dan alleen Nederland. Bij verschillende vakken leer je de wereld pas echt kennen. Zo leer je wereldgerechten maken tijdens de kooklessen. Leer je van alles over planten en bloemen, die niet in Nederland groeien. Bij maatschappijleer hebben we het over de verschillende culturen. En zelfs tijdens dierverzorging leer je waar de dieren oorspronkelijk vandaan komen en wat dat voor effect heeft op de verzorging. We hebben al jaren een uitwisselingsprogramma met leerlingen uit Japan.

Pluslessen
Yuverta vmbo Den Haag Westvliet is een brede buurtschool. Voor leerlingen in het eerste en tweede leerjaar bieden wij - buiten het reguliere rooster om - lessen aan in sport+, muziek+ of techniek+. Hier zijn géén extra kosten aan verbonden.