omhoog
Yuverta vmbo Den Haag-Westvliet

Ons onderwijs

Leerwegen op het vmbo

Bij Yuverta vmbo Den Haag Westvliet volg je één van deze leerwegen:

 • Gemengde leerweg (vmbo gl)

  Met je diploma kun je naar alle mbo-opleidingen op niveau 3 en 4.

 • Kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo kader)

  Na vmbo kader kun je een mbo-opleiding op niveau 3 volgen. Soms kun je ook beginnen aan een niveau 4-opleiding.

 • Basisberoepsgerichte leerweg (vmbo basis)

  Met je vmbo-basis diploma kun je naar een mbo-opleiding op niveau 2.


Vakken

Je krijgt de verplichte theorievakken, zoals Nederlands en wiskunde. We zijn een groene school. Daarom leer je bij ons ook veel over dieren, bloem, natuur, voeding, techniek en outdoor. Dat doe je niet alleen met theorie, maar vooral door te doen!

Praktijkvakken
Leren door doen. In de eerste en tweede klas volg je praktijklessen. Deze lessen hebben allemaal te maken met groen. De lessen zijn opgedeeld in blokken van meerdere weken en wisselen per periode, zodat je steeds iets anders doet. Samenwerken staat centraal tijdens deze lessen. 

Pluslessen
Yuverta vmbo Den Haag Westvliet is een brede buurtschool. Voor leerlingen in het eerste en tweede leerjaar bieden wij - buiten het reguliere rooster om - lessen aan in sport+, muziek+ of techniek+. Hier zijn géén extra kosten aan verbonden.

Onderbouw
In de onderbouw ligt de nadruk op je persoonlijke vorming. Je leert actief en zelfstandig te leren. Vanaf leerjaar 1 kijken we hoe jij het beste leert, welke thema’s het beste bij jou passen en hoe zelfstandig je bent. Zodat je op jouw niveau alle kerndoelen van de onderbouw haalt.
 
Bovenbouw
Hier bereid je je voor op het mbo en volg je het examenprogramma. De school plaatst je in de leerweg die past bij de manier waarop jij het beste leert. Meer praktijk of meer theorie. Afhankelijk van de gekozen leerweg doe je examen in een aantal algemene vakken en jouw vakkenkeuze uit het profiel Groen. Volg je de vmbo gl of vmbo tl/mavo, dan maak je ook een sectorwerkstuk.

Profiel Groen
Je doet straks examen in het profiel Groen. In het vernieuwde examenprogramma kun je straks kiezen uit een aantal keuzevakken. Vier vakken moet je verplicht afronden. Doordat je kunt kiezen uit verschillende vakken kun je onderzoeken welke opleiding of beroep het best bij je past. Soms is dat kiezen best lastig. Dan helpen we daarbij. Die begeleiding noemen we LOB, loopbaanoriëntatie en -begeleiding. De keuzevakken die wij bieden zijn: tuinontwerp en aanleg, groene machinepark, bloemwerk, houden van dieren en voeding, hoe maak je het? Zo ontdek jij wat je met Groen allemaal kunt gaan doen.

Delen
 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail
 • WhatsApp
 • LinkedIn