Yuverta vmbo Madestein is een kleine school met ongeveer 300 leerlingen waar bijna iedereen elkaar kent. We willen graag dat je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Samen proberen we het beste resultaat te halen. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij je snel thuis voelt.

We hebben leuke en interessante doe-lessen waarbij je van alles leert over dieren, planten en voeding. Kom daarom kennis met ons maken! Tot die tijd vind je op onze website alles wat je moet weten over onze school.

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta vmbo Madestein is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld.

Duurzaam

Wij vinden duurzaamheid belangrijk. Wat is duurzaamheid nou eigenlijk? Nou gewoon, dat je je flesje water weer vult in plaats van een nieuwe te kopen. Dat de verwarming niet aangaat als de ramen open staan. En dat we afval gescheiden inzamelen. Zo maak je duurzaamheid ook leuk en leerzaam.

Kookklas

Vind je het leuk om te koken? Wil je alles te weten komen over waar het eten vandaan komt? En alles leren over voeding en gezondheid? Dan zit je goed bij Yuverta vmbo Madestein.

Hoe werkt de kookklas?

De kookklas wordt binnen het vaste schoolprogramma aangeboden. Je volgt dus gewoon het rooster. Elke week wordt een vast gedeelte (dagdeel) in het rooster gereserveerd voor de kookklas. Je krijgt theorielessen. En je volgt praktijklessen.

Wat leer je er allemaal?

Je leert alles over waar ons voedsel vandaan komt. Hoe het groeit en bloeit. En waarom het belangrijk is om goed en gezond te eten. Je kunt zo je schooltijd combineren met iets dat je echt leuk vindt. Je gaat een superleuke tijd tegemoet.

Belangrijk om te weten

De kookklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt van je ouders wel een extra bijdrage gevraagd voor de kookklas. De kosten bedragen zo'n 80 euro per jaar. De kookklas maakt geen onderdeel uit van je examen.

Paardenklas

Gek op paarden? Kom dan eens kijken bij Yuverta vmbo Madestein. Wij hebben de paardenklas. Dat maakt naar school gaan echt leuk! Kijk hier naar onze paardenklasfilm.

Hoe werkt de paardenklas?

Je doet gewoon het vmbo met vakken als o.a. Nederlands, Engels en aardrijkskunde. Daarnaast heb je elke week een dagdeel les in de paardenklas. Van paardrijden tot verzorgen. Je krijgt praktijklessen op een manege in de buurt. Met rijlessen van een deskundig instructeur. En als je al kunt paardrijden, worden de lessen daarop aangepast. Daarnaast leer je omgaan met paarden en leer je alles over onder andere de verzorging en de voeding.

Belangrijk om te weten

De paardenklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt van je ouders wel een extra bijdrage gevraagd. De kosten bedragen 175 euro per jaar. De paardenklas maakt geen onderdeel uit van je examen.

Technologie & toepassing

Wil je meer met techniek aan de slag of vind je techniek en hoe iets werkt interessant? Geef je dan vooral op voor deze extra themaklas technologie & toepassing (T&T).

Hoe werkt de T&T klas?

De lessen worden binnen het reguliere lesprogramma één keer per week aangeboden. Na aanmelding voor deze klas zijn de T&T lessen opgenomen in jouw rooster.

Wat leer je er allemaal?

Tijdens theorie- en praktijklessen maak je kennis met nieuwe en leerzame onderwerpen die betrekking hebben op techniek en hoe het werkt. Je gaat onder andere aan de slag met 3D printers, robotjes, drones, virtual reality (VR), tablets, smartphones en diverse technologische toepassingen.

Belangrijk om te weten

In tegenstelling tot de andere twee themaklassen zijn er vooralsnog geen kosten verbonden aan de T&T klas.

Carrousel

In de onderbouw maak je kennis met verschillende praktijkvakken en leer je van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en agrarische techniek. Samenwerken staat centraal binnen alle thema’s. Natuurlijk is het ook een mooie kans om te kijken waar jouw talenten en interesses liggen!