Yuverta vmbo Amsterdam-Oost

Yuverta vmbo Amsterdam-Oost is een gezellige school. Je leert snel klasgenoten en leerkrachten kennen. We vinden het belangrijk dat jij ontdekt wat je leuk vindt. Daarom begeleiden we je met persoonlijke aandacht.

Gezond eten

Eén keer per week werk je in de schoolkeuken. Hier leer je waar je op moet letten als je in de keuken werkt. Zo zorg je bijvoorbeeld dat je werkplek altijd netjes en schoon is.

Je kunt meedenken en -praten over onze school! Leerlingen kunnen deelnemen aan de leerlingenraad. Ook hebben we een ouderactiviteitencommissie.

Leren met de iPad is niet alleen leuker, maar ook beter! Het betekent dat je leert op je eigen manier en tempo. Dit doen we op een interactieve, spannende manier. Zo zien we op welke manier jij het beste leer en kunnen we je beter verder helpen.

Yuverta Amsterdam-Oost Shop

Op school is een echte winkel die iedere schooldag open is. De winkel verkoopt tweedehands spullen: servies, speelgoed, kleren en nog veel meer. Je kunt er dingen kopen die op school gemaakt zijn, zoals vogelhuisjes, kerststukjes en zitmeubels. De winkel wordt gerund door leerlingen. Ze staan achter de kassa, houden de winkel schoon en helpen klanten.

Schoolondersteuningsprofiel

Wij stemmen ons onderwijsaanbod zo goed mogelijk af op jouw kwaliteiten. We streven ernaar in zoveel mogelijk maatwerktrajecten het maximale uit jou te halen. Door uitdagend onderwijs werken wij aan succesvolle opstroom van PRO naar vmbo en richten we ons op de doorstroom van vmbo naar niveau 3 en 4 in het MBO. Gaat het even minder lekker? Ondersteuning wordt gegeven in nauwe samenwerking met het onderwijsaanbod. Ons motto is dan ook: kort en laagdrempelig waar het kan, langduriger tot extern, waar het nodig is. Hoe doen wij dat? De antwoorden vind je in dit schoolondersteuningsprofiel.

Schoolgids

Leren doe je het beste als je bezig bent met dingen die je ook leuk vindt. Bij ons leer je dus naast rekenen en taal ook over eten, natuur, creativiteit, techniek, handel of dieren. We weten dat het milieu steeds belangrijker wordt: ‘rekening houden met de wereld om je heen’. Daarom helpt Yuverta jou ‘groen’ te leren denken. Dan kun ook jij je steentje bijdragen. Op het vmbo en het pro bereiden we je voor om later goed mee te kunnen doen in de maatschappij. Hiervoor leer je naast kennis ook vaardigheden die je helpen bij je vervolgopleiding, tijdens stages of het vinden van een baan. Elke dag dagen wij je uit om het beste uit jezelf te halen. Bekijk hier de schoolgids.