omhoog
Yuverta vmbo Aalsmeer

Onze school

Groene school

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta vmbo Aalsmeer is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta vmbo Aalsmeer iets voor jou!

Respect

Bij Yuverta vinden wij respect heel belangrijk. Daarom hebben wij een doorlopende leerlijn ontwikkeld gedurende jouw schoolcarrière. Je maakt onder andere een theatervoorstelling. Belangrijk én leuk! 

Eco-Schools

Onze school heeft een zilveren certificering voor Eco-Schools, een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Door met duurzaamheid in de lessen bezig te zijn, leer je dat jijzelf invloed hebt op je leefomgeving. En dat je, door zelf bewuste keuzes te maken, kunt bijdragen aan een betere en groenere wereld.

Duurzaamheid is voor ons het gebruiken van regen voor de verzorging van onze planten. Het kweken van eigen kruiden en gewassen om deze te gebruiken tijdens de kooklessen. Wij gebruiken de mest van onze dieren als voeding voor de planten. Daarnaast verminderen we ons afval en scheiden we wat overblijft. We zetten de verwarming niet aan als de ramen open staan.  

Delen
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • WhatsApp
  • LinkedIn