omhoog
Yuverta vmbo Aalsmeer

Ons onderwijs

Leerwegen op het vmbo

Bij Yuverta vmbo Aalsmeer volg je één van deze leerwegen:

 • Basisberoepsgerichte leerweg (vmbo basis)

  Met je diploma vmbo-b kun je naar een mbo-opleiding op niveau 2.

 • Kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo kader)

  Met je diploma vmbo-k kun je naar een mbo-opleiding op niveau 3 en soms ook naar niveau 4.

 • Gemengde leerweg (vmbo gl)

  Met je vmbo-gl diploma kun je naar alle mbo opleidingen op niveau 3 en 4.

  Het is mogelijk om examen te doen in een extra theorievak. Dan moet je natuurlijk wel goede cijfers halen en het gaat altijd in overleg met school. Je diploma kan dan na het examen omgezet worden in het vmbo-diploma theoretische leerweg.

 • Theoretische leerweg (vmbo tl)

  Op ons vmbo kun je een maatwerk-traject volgen. Leerlingen die de gemengde leerweg volgen kunnen een extra examenvak kiezen. Bij voldoende examen resultaat kan het gemengde leerweg diploma omgezet worden naar een diploma van de theoretische leerweg. 

  Ook leerlingen die de basisberoepsgerichte leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg volgen kunnen één of meerdere vakken op een hoger niveau afronden.

  Met je diploma vmbo-tl kun je doorstromen naar een mbo opleiding op niveau 4. Ook kun je met dit diploma naar de havo.

Vakken

Je krijgt de verplichte theorievakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en biologie. We zijn een groene school. Daarom leer je bij ons ook veel over dieren, bloem, natuur en  voeding. Dat doe je niet alleen met theorie, maar vooral door te doen! In de onderbouw krijg om de zes weken twee andere vakken.

Dit noemen we de carrousel. Je krijgt elke week een dagdeel carrousel. Tijdens deze lessen maak je kennis met verschillende praktijkvakken en je leert hier van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en agrarische techniek. Daarnaast is er ook ruimte voor oriëntatie buiten de "groene" context zoals verzorging en sport. Samenwerken staat centraal binnen alle thema’s. Natuurlijk is het ook een mooie kans om te kijken waar jouw talenten en interesses liggen! 

iPad in de klas

Bij ons op school hebben alle leerlingen in klas 1 en 2 een eigen iPad bij zich. Leren met de iPad is leren op je eigen manier en eigen tempo. Je leert hoe je creatief naar oplossingen kunt zoeken. Maar ook hoe je goed en verantwoord moet omgaan met de iPad, het internet en de digitale wereld. Ouders kunnen zelf bepalen waar ze de iPad kopen. Via school is de iPad ook te koop met 30% korting. Daarnaast is er een betalingsregeling mogelijk en zijn er oplossingen voor ouders die niet voldoende draagkrachtig zijn. 

Themaklassen

Bij ons kun je allerlei themaklassen volgen:

Kookklas

De Kookklas wordt binnen het vaste schoolprogramma aangeboden. Je volgt dus gewoon het vaste vmbo-programma. Elke week wordt er een dagdeel gereserveerd voor de Kookklas. Je krijgt theorielessen en je volgt praktijklessen.
Met thema's als: waar ons voedsel vandaan komt. Hoe het groeit en bloeit. En waarom het belangrijk is om goed en gezond te eten. 

Paardenklas

Je doet gewoon het vmbo met vakken als Nederlands, Engels en aardrijkskunde. Daarnaast heb je elke week 3 uur voor de Paardenklas. Van paardrijden tot verzorgen. Je krijgt praktijklessen op een manege in de buurt. Met rijlessen van een deskundig instructeur. En als je al kunt paardrijden, worden de lessen daarop aangepast. Daarnaast leer je omgaan met paarden en leer je alles over onder andere de verzorging en de voeding.

Carrousel

In de onderbouw krijg je iedere 12 weken een ander praktijkvak. Dit noemen we de carrousel. Je krijgt elke week een dagdeel carrousel. Tijdens deze lessen maak je kennis met verschillende praktijkvakken en je leert hier van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en agrarische techniek. Samenwerken staat centraal binnen alle thema’s. Natuurlijk is het ook een mooie kans om te kijken waar jouw talenten en interesses liggen!

Delen
 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail
 • WhatsApp
 • LinkedIn