Yuverta praktijkonderwijs Amsterdam-Oost is een gezellige school. Je leert snel klasgenoten en leerkrachten kennen. We vinden het belangrijk dat jij ontdekt wat je leuk vindt. Daarom begeleiden we je met veel persoonlijke aandacht.

De Yuverta shop

We hebben op school een echte winkel die iedere schooldag open is. De winkel verkoopt tweedehands spullen: servies, speelgoed, kleren en nog veel meer. En je kunt er dingen kopen, die op school gemaakt zijn, zoals vogelhuisjes, kerststukjes en zitmeubels. De winkel wordt gerund door leerlingen. Ze staan achter de kassa, houden de winkel schoon en helpen klanten. Een betere voorbereiding voor de praktijk is er natuurlijk niet!

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta praktijkonderwijs Amsterdam-Oost is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta iets voor jou!

Duurzaam

Bij Yuverta vinden we duurzaamheid belangrijk. Wat is duurzaamheid nou eigenlijk? Nou gewoon, dat je je flesje water weer vult in plaats van een nieuwe te kopen. Dat de verwarming niet aangaat als de ramen open staan. En dat we afval gescheiden inzamelen. Zo doe je bij Yuverta bijvoorbeeld mee aan de warmetruiendag. Of de groene wand die door leerlingen en docenten is aangelegd op de patio. Zo maak je duurzaamheid ook leuk en leerzaam.

School Wide Positive Behavior Support (SWPBS)

Vorig jaar is onze school gestart met de voorbereiding van SWPBS. Wat houdt dit precies in? SWPBS is een bewezen en effectieve manier om gedragsproblemen op school te verminderen en meer aandacht voor leren. Met SWPBS willen we als school toewerken naar een positieve en veilige (leer)omgeving voor jou. Yuverta heeft gekozen voor een aantal waarden die we belangrijk vinden. We denken dan aan veiligheid, respect en verantwoordelijkheid. Deze waarden krijgen veel aandacht in de lessen. Samen met jou en met het hele team gaan we ervoor!