omhoog
Yuverta praktijkonderwijs Amsterdam-Oost

Ons onderwijs

Praktijkonderwijs

Bij Yuverta vmbo praktijkonderwijs Amsterdam-Oost volg je deze leerweg:

  • Praktijkonderwijs (pro)

    Praktijkonderwijs wil zeggen dat je vooral leert door praktisch bezig te zijn. Je werkt veel met je handen. Je krijgt techniek, je leert koken, je werkt met planten en je leert dieren te verzorgen.

Praktijklessen

Leren door doen. In de eerste en tweede klas volg je praktijklessen. Deze lessen hebben allemaal te maken met groen. De lessen zijn opgedeeld in blokken van een aantal weken en wisselen per periode, zodat je steeds iets anders doet. Samenwerken staat centraal tijdens deze lessen. Op één dag worden theorie en praktijk zo veel mogelijk afgewisseld. We werken met lesuren van 50 minuten. In de praktijk heb je vaak blokuren van 100 minuten. Dan heb je meer tijd om serieus met een werkstuk of opdracht bezig te zijn.

De schoolse vakken

Natuurlijk krijg je Nederlands, Engels en rekenen. De dingen die je moeilijk vond op de basisschool, worden vaak herhaald. Maar dit zijn niet alle vakken die je krijgt. Je krijgt namelijk ook vakken als lichamelijke vorming, beeldende vorming, lessen natuur, maatschappijleer en omgaan met een ander.

Leren door doen

Bij ons op school is dat zeker! Wij hebben bijvoorbeeld een echte winkel op school. Die wordt gerund door leerlingen. Zij staan achter de kassa, richten de winkel in en helpen klanten. Maar je kunt ook iets doen met uiterlijke verzorging, iets bouwen of repareren, dieren verzorgen of met planten of bloemen aan de slag. Zo kom je erachter wat bij je past en leer je met plezier.

Leren met de iPad  

Bij ons leer je bij ons niet alleen uit boeken, maar ook van en met elkaar én met de iPad. Na de zomervakantie gaan alle brugklasleerlingen met een iPad naar school. Dat betekent dat je jouw eigen iPad meeneemt. Voor de start van het nieuwe schooljaar ontvangen je ouders informatie over digitaal onderwijs en de voordelen daarvan en zal er informatie gegeven worden over de bestelprocedure en betaling.  

De kansklas

Heb jij het advies praktijkonderwijs? Heb je moeite met begrijpend lezen of rekenen? Maar wil je wel heel graag je vmbo-diploma halen? Bij ons krijg je die kans! Natuurlijk kijken we eerst of dit iets voor jou is. En we verwachten wel wat van je… een goede inzet, motivatie en positief gedrag. Naast je normale uren maak je soms ook extra uren na school. Bijvoorbeeld voor RALFI lezen en huiswerkbegeleiding.

Ook geven wij extra hulp voor Nederlands en rekenen. Je vorderingen worden goed in de gaten gehouden door je mentor. Je ouders worden ook gevraagd je te helpen met je opleiding.

Geslaagd?

Met je diploma ben je goed voorbereid op het mbo. Je kunt doorstromen naar alle sectoren binnen het mbo. Wil je dus na vier jaar groen-onderwijs liever iets met welzijn of economie? Dan kan dat.

Delen
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • WhatsApp
  • LinkedIn