Yuverta mavo Nederweert is een kleine school met een warme sfeer. Je kunt altijd bij iemand terecht, en omdat we niet groot zijn maak je vlug nieuwe vrienden! Onze docenten zijn toegewijd en geven theoretische en praktische vakken. De ene les krijg je klassikaal theorie, en de andere les ben je bezig in de kas of met dieren op school. Zo leer je door te doen en te ervaren.

Groen onderwijs

Yuverta mavo Nederweert biedt groen onderwijs. Dat betekent dat leerlingen niet de hele dag binnen zitten, maar ook naar buiten gaan. We geven alle vakken die andere vmbo-scholen ook geven, maar dan met een groene twist. Naast de ‘gewone’ lessen zijn er allerlei projecten en opdrachten waar alleen of in een team aan wordt gewerkt. Ook is duurzaamheid een belangrijk thema binnen onze lessen en op school. Het gaat om mensen, dieren, planten, natuur. Alles wat leeft en wat ons leven mooier, beter en leuker maakt.

Praktisch onderwijs

Wat ons onderwijs bijzonder maakt, is dat we naast theoretische vakken ook praktische vakken geven. Zo leren onze leerlingen door middel van projectonderwijs ondernemen. Daarnaast leren ze werken in de kas en met dieren. Ook lessen als lichamelijke opvoeding en natuurkunde kennen belangrijke praktische elementen.

Klein en fijn

Veel van onze leerlingen hebben voor Yuverta mavo Nederweert gekozen omdat we kleinschalig zijn. Leerlingen worden echt gezien en er is ruimte voor ontwikkeling. Op onze school kunnen leerlingen altijd wel bij iemand terecht, bijvoorbeeld bij een vertrouwenspersoon, een mentor/leercoach of een ondersteuningscoördinator. Doordat de school niet groot is, leren de leerlingen elkaar ook snel kennen en maken ze vlug nieuwe vrienden.

We willen dat jij je veilig voelt op school, dat jij jezelf kunt zijn en vertrouwd voelt. Daarom hebben we een anti-pestprotocol. We ondernemen actie met gepeste leerlingen, pesters en meelopers. Maar nog belangrijker: we willen pesten voorkomen, binnen en buiten de school.