omhoog
Yuverta mavo Amersfoort

Onze school

Groen denken en doen

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta mavo Amersfoort is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta mavo Amersfoort iets voor jou!

Duurzaam

Bij Yuverta vinden we duurzaamheid belangrijk. Wat is duurzaamheid nou eigenlijk? Nou gewoon, dat je je flesje water weer vult in plaats van een nieuwe te kopen. Dat de verwarming niet aangaat als de ramen open staan. En dat we afval gescheiden inzamelen. Zo kweken we groenten in onze kas die we weer gebruiken in de kooklessen. En we gooien niets weg, want met de restjes maken we onze dieren blij. Zo maken we duurzaamheid ook leuk en leerzaam.

Gezonde school

Gezond eten is belangrijk, daarom heeft Yuverta mavo Amersfoort een gezonde schoolkantine. We verkopen fruit en gezonde broodjes, gemaakt door en voor leerlingen. 
In onze kooklessen leer je over gezonde voeding. De school is rookvrij. En natuurlijk zijn onze schoolfeesten alcoholvrij. We werken op onze school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum.  

Uitjes en activiteiten

Naast leren is het belangrijk dat je het naar je zin hebt op school. Daarom organiseren we verschillende leuke uitjes. Zo gaan we naar de dierentuin, op reisweek naar Zeeland en brengen we een bezoek aan de Tweede Kamer. En natuurlijk hebben we een specatulair schoolfeest. Afgelopen jaar hadden we het thema: griezelen. Halloween was er niets bij!

Delen
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • WhatsApp
  • LinkedIn