omhoog
Yuverta het groene lyceum Kesteren

Ons onderwijs

Past het groene lyceum bij jou?

 • Heb je havo in je advies?
 • Wil je ook graag leren in de praktijk?
 • Heb je plannen om later naar het hbo te gaan?
 • Heb je interesse in groene thema’s?
 • Bedenk je graag plannen?
 • Vind je het leuk om op onderzoek uit te gaan?

Als je ja hebt geantwoord op de meeste vragen, dan is het groene lyceum ook geschikt voor jou.

De lessen

De lessen op het groene lyceum zijn deels hetzelfde als op andere scholen, maar voor een deel ook niet. Je werkt vaker aan projecten en je gaat zelf veel ondernemen en onderzoeken. Het vmbo en mbo lopen in elkaar over en ook theorie en praktijk wisselen elkaar af.

Theorie

Je krijgt bij ons algemene theorievakken zoals Nederlands, Engels, Wiskunde en Biologie. Deze vakken volg je in de onderbouw op havo-niveau. Vanaf leerjaar drie werk je steeds meer aan lesstof en vaardigheden van het mbo.  In hetzelfde jaar start ook het vmbo-examenprogramma. We stemmen dit af op jouw leertempo.   

Praktijk

Op het groene lyceum verbinden we theorie en praktijk dus je leert door te denken en te doen. Je loopt stage en je doet onderzoek. We werken zo veel mogelijk in echte (praktijk)situaties. We doen dit in een groene omgeving maar er bestaan ook keuzes waarbij je opdrachten of stages hebt in een omgeving die past bij andere interesses en toekomstplannen.

Werken in projecten

Gaandeweg de opleiding combineren we steeds meer vakken en ga je op een projectmatige manier werken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een activiteit moet organiseren. Daarbij gebruik je je wiskundekennis omdat je een prijsberekening moet maken, je kennis van Nederlands voor een e-mail en een uitnodiging en je kennis van dieren of voeding voor de activiteit zelf.

De leeromgeving

Op het groene lyceum werk je in een kleinschalige omgeving. Leerlingen en docenten kennen elkaar en werken nauw met elkaar samen. We bieden een duidelijke en rustige structuur met intensieve begeleiding en aandacht voor het zelfstandig leren.

Lokalen en praktijkruimtes

Op school maak je gebruik van de theorielokalen en van de praktijkruimtes. Je kunt dus gewoon aan het werk zijn in de klas, maar het kan ook zijn dat je een project draait in de keuken. Ook werk je soms met dieren of ga je aan de slag in de tuin of kas. In elk geval zit je niet de hele dag met je neus in de boeken, je gaat ook lekker vaak actief aan de slag.

Buiten school

Op het groene lyceum werk je ook regelmatig buiten school aan projecten. We organiseren excursies en je gaat aan de slag in samenwerking met bedrijven en organisaties buiten school. 

Begeleiding

Je krijgt bij ons de begeleiding die je nodig hebt. Een goede begeleiding zorgt voor een goede en fijne schooltijd. Je kunt hulp krijgen bij het leren, maar ook als je je niet fijn voelt op school. Voel je je vervelend, vind je het moeilijk om een beroep te kiezen. Wij helpen je.

Op school begeleiden we je intensief bij het voorbereiden op je toekomst. We leren je te onderzoeken wat er bij je past, waar je goed in bent en waar je extra aandacht aan moet besteden. Je leert hoe je je eigen leerroute kunt sturen en bepalen. Zo helpen we je om je optimaal voor te bereiden op een vervolgopleiding.

Belangrijk voor succes op het hbo zijn goede studie- en onderzoeksvaardigheden. Ook daarin begeleiden we je. Als jij onze school verlaat met je vmbo- en mbo-diploma, ben je helemaal klaar voor het hbo.

Extra ondersteuning

Wil je graag contact met onze school over extra ondersteuning die nodig is bij het leren of bij het gedrag? Dat kan. Voor problemen als dyslexie, dyscalculie rekenproblemen of leerwegondersteuning is het niet nodig vooraf een gesprek met ons te plannen.  Heb je vragen  over andere vormen van ondersteuning? Neem contact met ons op!

Dyslexie en dyscalculie

Als je een geldige dyslexie- of dyscalculieverklaring hebt dan registreren we dat. Je hebt dan recht op extra ondersteuning.

Delen
 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail
 • WhatsApp
 • LinkedIn