omhoog
Yuverta chr. vmbo Ottoland

Meld je aan

Wil je je aanmelden bij Yuverta? Wat fijn om te horen! We kijken er naar uit om jou te helpen groeien. Bij Yuverta zet je de eerste stappen richting de toekomst.

Aanmelden voor schooljaar 2022-2023

Om je kind aan te melden bij onze school, vragen we je om de volgende stappen te doorlopen.

Procedure

Na het inschrijfmoment nemen wij contact op met de basisschool. Zodra de basisschool ons de gegevens rondom uw kind heeft verstrekt, zullen we deze beoordelen. Na een positieve beoordeling ontvangt u een bewijs van aanname en een uitnodiging voor de kennismakingsavond voor nieuwe leerlingen.

Het kan voorkomen dat rondom de beoordeling van de ontvangen gegevens specifieke vragen ontstaan. Wanneer dit aan de orde is, zullen wij in eerste instantie contact opnemen met de betreffende basisschool. Ook een gesprek met u als ouders is hierin een passende mogelijkheid.

Bij vragen kunt u contact opnemen met onze coördinator onderwijsondersteuning: Nelleke van der Giessen n.van.der.giessen@yuverta.nl.

Zij-instroom

Ieder schooljaar mogen wij zij-instromende leerlingen in klas 2 en 3 verwelkomen. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor zij-instroom: een verkeerde schoolkeuze aan het einde van groep 8, afstroom of opstroom vanuit de huidige vo-school of vanwege een betere doorstroom naar een specifieke mbo-opleiding.

Rondom zij-instroom is een specifiek traject van aanmelding opgesteld. Vooral het tijdstip van aanmelden kan cruciaal zijn voor plaatsing in het nieuwe leerjaar, te laat aanmelden kan betekenen dat er geen plaatsingsruimte is.

Doorloop deze stappen om in te stromen:

 • Laat ons weten dat jij wil overstappen

  Neem contact met ons op om aan te geven dat je wil zij-instromen. Je kunt bellen naar 0184-641409 of een e-mail sturen naar n.van.der.giessen@yuverta.nl

 • Kom naar de doe-middag op 8 maart

  Voor zij-instromende leerlingen organiseren we op 8 maart 2022 een doe-middag, om de school beter te leren kennen.

  Geef je op voor de doe-middag door dit formulier in te vullen. Stuur het formulier voor de doe-middag op per post of per mail naar: administratie.vmbo.ottoland@yuverta.nl.

 • Download het aanmeldformulier voor zij-instroom

  Weet jij zeker dat jij wil instromen bij onze school? Vul het inschrijfformulier voor zij-instromers in. Je downloadt het formulier hier.

  Stuur het formulier op per post naar:
  Administratie Yuverta chr. vmbo Ottoland
  B 140
  2975 BK Ottoland

  Of mail het ingevulde formulier naar:
  administratie.vmbo.ottoland@yuverta.nl

 • Intakegesprek

  We nodigen je uit voor een intakegesprek. Vooraf ontvang je formulieren die je hiervoor kunt invullen.

  Tijdens het intakegesprek wordt kennis gemaakt met de leerling, en informatie verzameld om te kunnen beoordelen of de leerling m.i.v. het nieuwe schooljaar mag/kan overstappen naar onze school. Tijdens het gesprek zal praktische informatie met het oog op het nieuwe schooljaar worden gedeeld.

 • Toelating

  Naar aanleiding van het intakegesprek wordt de leerling besproken in de toelatingscommissie. Bij een positieve beoordeling zal de leerling met ingang van het nieuwe schooljaar worden ingeschreven op Yuverta chr. vmbo Ottoland.

 • Vragen?

  Bij vragen kun je contact opnemen met Nelleke van der Giessen ( coördinator onderwijsondersteuning) door een e-mail te sturen naar: n.van.der.giessen@yuverta.nl

Delen
 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail
 • WhatsApp
 • LinkedIn