omhoog
Yuverta chr. vakroute Ottoland

Onze school

Bij Yuverta Chr. vakroute Ottoland leer je in een inspirerende en duurzame omgeving. Lees hieronder wat leren bij Yuverta Chr. vmbo Ottoland nog meer bijzonder maakt.

Groene school

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta Chr. vmbo Ottoland is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Yuverta iets voor jou!

Duurzaam

Bij Yuverta vinden we duurzaamheid belangrijk. Wat is duurzaamheid nou eigenlijk? Nou gewoon, dat je je flesje water weer vult in plaats van een nieuwe te kopen. Dat de verwarming niet aangaat als de ramen open staan en dat we afval gescheiden inzamelen. Zo doe je bij Wellant bijvoorbeeld mee aan de warme truiendag. Zo maak je duurzaamheid ook leuk en leerzaam.

Eco-schools

Onze school is een ‘Eco-School’. Dit is een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Want duurzaam omgaan met onze omgeving en materialen vinden wij belangrijk. Duurzaamheid is voor ons het gebruiken van regen voor de verzorging van onze planten. Het kweken van eigen kruiden en gewassen om deze te gebruiken tijdens de kooklessen. Wij gebruiken de mest van onze dieren als voeding voor de planten. Daarnaast verminderen we ons afval en scheiden we wat overblijft. We zetten de verwarming niet aan als de ramen open staan en we doen mee aan de warme truiendag. 

In de pauzeruimte hebben we een watertappunt waar je je flesje water zo vaak kunt vullen als je wilt. Dat scheelt weer afval! Bij het keurmerk voor duurzame scholen hebben we inmiddels de groene vlag, het hoogste niveau dat er te behalen valt!

Yuverta goes international

We vinden het belangrijk dat je meer van de wereld kent dan alleen Nederland. Bij verschillende vakken leer je de wereldpas echt kennen. Zo leer je wereldgerechten maken tijdens de kooklessen en leer je van alles over planten en bloemen, die niet in Nederland groeien. Bij maatschappijleer hebben we het over de verschillende culturen. En zelfs tijdens dierverzorging leer je waar de dieren oorspronkelijk vandaan komen en wat dat voor effect heeft op de verzorging. Als we gaan ontdekken welk beroep goed bij jou past, kijken we ook hoe er in het buitenland gewerkt wordt en welke kansen daar misschien ook voor jou zijn. Dus als je meer wilt weten over het buitenland, dan zit je bij Yuverta goed! 

Identiteit

Wij zijn een christelijke school. Wij vinden dat ieder mens uniek is en met respect behandeld moet worden. Niet zomaar, maar omdat de Bijbel ons dat vertelt. Wij zien het als onze christelijke taak om kinderen, ieder op zijn eigen niveau, te begeleiden naar volwassenheid. Zij mogen zich bij ons ontwikkelen tot volwaardige leden van de maatschappij. 

Vijfloot

Een boom met sterke wortels, een dikke stam en een kroon van vijf dikke takken staat symbool voor ons onderwijs. De sterke wortels staan voor onze christelijke identiteit waaruit de stam ontspruit, die groei mogelijk maakt en ruimte geeft aan de vijf takken die de basis vormen voor goed onderwijs: 
tak 1 staat voor 'veiligheid' 
tak 2 staat voor 'leren staat centraal'  
tak 3 staat voor 'ontwikkeling van de leerling' 
tak 4 staat voor 'ontwikkeling van medewerkers'  
tak 5 staat voor 'talenten benutten' 
Zet je de eerste letters van de takken op een rij zet krijg je het woord Vloot of te wel 'de Vijf-loot'. De Vijf-loot is voor Ottoland een belangrijk symbool, die wij gebruiken om vorm te geven aan ons onderwijs. 

Uitjes en activiteiten

Naast leren is het belangrijk dat je het naar je zin hebt op school. Daarom organiseren we verschillende extra activiteiten, waaraan je als leerling deel kunt nemen.

Delen
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • WhatsApp
  • LinkedIn