omhoog

Opleidingen in beeld

De opleidingen in beeld

Op deze pagina vind je allerlei filmpjes en foto's over onze opleidingen zodat jij een goede indruk van de opleidingen krijgt!

 • Buitensport instructeur en Buitensport coördinator

  Winterweek 2020
  De opleiding leidt je op om in alle seizoenen inzetbaar te zijn. Begin dit jaar zijn de studenten Buitensport van Helmond en Geldermalsen samen op winterweek geweest. Bekijk de aftermovie van deze toffe week.

  Break-out run
  Niet alleen meedoen met een break-out run maar ook een eigen Helicon obstakel. Studenten mochten meehelpen bouwen, en daarna zelf de obstakels overwinnen!

  Weten wat je na je opleiding Buitensport kunt doen?

  Instagram 
  Wil je de avonturen van onze Buitensportstudenten volgen? Of meer zien van hetgeen zij in hun opleiding leren? Zij hebben een eigen Instagram-pagina! Geef ze een like!

 • Voeding- en leefstijladviseur

  Voorlichtingsfilmpje
  Docent Carli vertelt je alles over de opleiding Voeding- en leefstijladviseur.


  Introductiekamp
  Tijdens het introductiekamp in september hebben de tweedejaars studenten Voeding- en leefstijladviseur de maaltijden verzorgd voro alle deelnemers! Smullen!

  Sporten en bewegen
  Naast gezond eten volgens de schijf van vijf is bewegen en sporten ook onderdeel van een gezonde leefstijl. Dat betekent: de sportschool in! En omdat wij die niet op school hebben, gaan onze studenten naar sportbedrijven in de omgeving - meteen een goede gelegenheid om in de praktijk te leren! Daarnaast wordt er regelmatig rondom de school gesport!  Meer foto's uit de praktijk zien? Check onze instagram-pagina, daar komen regelmatig updates voorbij van Voeding- en leefstijladviseur!

 • Dier en gedrag

  Voorlichtingsfilmpje Dier en gedrag
  Docent Tatjana beantwoordt vragen over de niveau 3-opleiding Dier en gedrag. 

  Praktijklesje hanteren van amfibieën
  Docent Roel laat je in deze instructievideo zien hoe je amfibieën moet hanteren.

  Praktijkbezoek IBS Fokkerij
  Jaarlijks wordt er een bezoek gebracht aan een alpacaboerderij om meer te leren over het fokken. Tijdens de lockdown heeft de eigenaar de studenten online meegenomen door via Teams een rondleiding te geven! Leuk feitje: de kameel is de grote neef van de alpaca.

  Gastles natural horsemenship
  Het gedrag van allerlei dieren komt in deze opleiding aan bod. Zo ook het gedrag van een paard, en hoe je een paard kunt trainen in vrijheid en in samenwerking met je paard. Docente Esly moest er aan geloven..

 • Dier en management

  Voorlichtingsfilmpje Dier en management
  Docenten Jennifer en Chess vertellen je hoe de niveau 4-opleiding Dier en management in elkaar zit. 

  Praktijklesje transporteren van herpeten
  Docent Roel vertelt je in deze instructievideo hoe je herpeten moet transporteren. 

  Project Dierenspeciaalzaak
  Een sfeerimpressie van het project Dierenspeciaalzaak.


  Docenten en hun dieren
  Onze docenten nemen hun eigen dieren ook mee naar school, om er bijvoorbeeld les over te geven. Zo was de cubaanse rotsleguaan Hector op school tijdens de les over het fokken met herpeten.

  En inmiddels een volleerd model tijdens de EHBO-lessen is Maxxi, de labrador van docente Miranda. 

  Studiereis Zuid-Afrika
  Elk jaar is er de kans voor studenten Dier & Wildlife om mee te gaan op studiereis naar Zuid-Afrika. En dan krijg je zulke filmpjes.. Hoe bizar is dit?!

 • Dierenartsassistent paraveterinair

  Voorlichtingsfilmpje Dierenartsassistent paraveterinair
  Kom te weten hoe de opleiding eruit ziet! 

  Een kijkje in ons praktijklokaal
  Krijg een indruk van hoe onze praktijkruimtes eruitzien.

  Praktijklesje aansluiten van een monitor
  Docent Esther geeft je instructies over hoe je een monitor moet aansluiten op een dier dat een operatie krijgt. 

  Gastles chiropractie en anatomie
  Op school zijn er diverse skeletten aanwezig om de anatomie van dieren te leren. Maar hoe leuk als je dit in de praktijk te zien krijgt als je mee kunt kijken bij een chiropractor paard? (Dat is iemand die naar de ruggenwervel en bijbehorende klachten kijkt).

  ... en een kijkje door de microscoop!
  Student Thijs bestudeert hier een monster van urine van een hond. Dit kan veel informatie geven over de gezondheid van een dier. Daarom zijn er ook regelmatig lessen in het laboratorium waar je hiermee aan de slag gaat.

 • Wildlife management

  Voorlichtingsfilmpje Wildlife management
  Docenten Kelly en Walter vertellen je alles over de opleiding Wildlife management.


  Samenwerking met bedrijven
  Omdat je wilde dieren niet op een school hebt, werkt de opleiding Wildlife management intensief samen met Dierenrijk en met Staatsbosbeheer.  Praktijktoets Excursie
  Studenten Wildlife management hebben een foto-speurtocht op de Stabrechtse Heide georganiseerd om hun praktijktoets af te sluiten. Docente Puck was tevreden!

  Naar buiten
  Met de opleiding Wildlife management ga je vaak naar buiten! Gelukkig zijn er in de omgeving mooie natuurgebieden om wildlife te spotten, en ligt Dierenrijk Nuenen op fietsafstand zodat we daar de wilde dieren in gevangenschap kunnen bestuderen.


Delen
 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail
 • WhatsApp
 • LinkedIn