Equine Sports and Management | Yuverta mbo

Equine sports and management

Unieke Engelstalige opleiding over paarden

Equine sports and management, Engelstalige opleiding paarden

Vind jij paarden geweldig, wil je graag professioneel (inter)nationaal aan de slag? De opleiding Equine sports and management heeft een internationaal karakter: er zijn meerdere studietrips naar het buitenland en je stagebedrijf heeft Engels als voertaal. Hoor jij thuis in de paardenbranche, ben je gedreven, ondernemend en innovatief? Dan is de opleiding Equine sports and management echt iets voor jou!

Ontdek de opleiding

Opleidingsdetails

Niveau: 4
Leerweg: bol
Duur:
3 jaar (Niveau 4)
Crebo: 25916

Kom kennismaken

Meer weten over de opleiding? Kom kennismaken!

Wij doen het

Wij doen het

Video
Zilver voor dierstudent Tessa
Video
Talent laten zien bij Skills Heroes
Video
Wij zijn Yuverta

Algemene informatie

Wat leer je op school?

In deze unieke Engelstalige opleiding leer jij alles over paarden én hoe jij een paardenbedrijf runt. Je bent gek op het verzorgen, trainen en opleiden van paarden en het lesgeven. Ook ben je ondernemend en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Bijna alle theorie- en praktijklessen over paarden volg jij in het Engels en je haalt je Cambridgecertificaat. Dat is handig; want er is internationaal veel vraag naar opgeleide mensen.

Keuzevakken

Je kunt je opleiding ook deels zelf inkleuren d.m.v. de keuzedelen, wij bieden een breed palet aan. 

Ondernemen
Ondernemerschap en management spelen een belangrijke rol. Je krijgt inzicht in het runnen van een paardenbedrijf. En je ontwikkelt je communicatieve vaardigheden.

Wat leer je in de (internationale) praktijk?
Ieder jaar loop je stage. Vanwege het internationale karakter van de opleiding ga je ook op stage in het buitenland. Het eerste jaar loop je stage bij een Nederlands bedrijf dat internationaal georienteerd is. In het tweede en derde jaar loop je stage in het buitenland!

Naast deze stages ga je jaarlijks op studiereis. Zo leer jij vaardigheden en doe jij ervaringen op die je goed kunt gebruiken bij je werk in de hippische sector.

Je regelt zelf je stageplek. Heb je hulp nodig? Dan helpt je coach je. Een overzicht van goedgekeurde stagebedrijven vind je op Stagemarkt.

Waarom kies je voor tweetalig?
Nederland is klein, maar de paardenindustrie is groot! Wereldwijd is er veel vraag naar Nederlandse vakmensen in deze sector. En onze paarden staan bekend om op concoursen goed te  presteren. In de paardenbranche geeft het spreken van Engels en het kennen van Engels vakjargon je carrière een boost!

Equine sports and management wordt gegeven op de locatie Yuverta mbo Houten.

 

Je krijgt algemene vakken zoals Taal, Rekenen en LOB (Loopbaanbegeleiding en Burgerschap). In de LOB-les ga je ontdekken wat je na je opleiding wil. Je leert veel over jezelf, zodat je de juiste keuze maakt voor een vervolgopleiding of een baan.

Keuzedelen

Je kunt je opleiding ook deels zelf inkleuren d.m.v. de keuzedelen. Wij bieden een breed palet aan. 

Vakken

Je leert hetzelfde als bij Paardensport en -houderij op niveau 4, maar je krijgt de
lessen voor een groot deel in het Engels en je haalt je Cambridgecertificaat. De
hele opleiding heeft een internationaal karakter. Er zijn meerdere studietrips
naar het buitenland en je stagebedrijf heeft Engels als voertaal óf je loopt
stage in het buitenland!

Ieder jaar loop je stage. Vanwege het internationale karakter van de opleiding ga je ook op stage in het buitenland. Het eerste jaar loop je stage bij een Nederlands bedrijf dat internationaal georienteerd is. In het tweede en derde jaar loop je stage in het buitenland!

Naast deze stages ga je jaarlijks op studiereis. Zo leer jij vaardigheden en doe jij ervaringen op die je goed kunt gebruiken bij je werk in de hippische sector. 

Je regelt zelf je stageplek. Heb je hulp nodig? Dan helpt je coach je. Een overzicht van goedgekeurde stagebedrijven vind je op Stagemarkt.

Je kunt in binnen- en buitenland aan de slag. bijvoorbeeld als (internationale):

 • Stalmanager
 • Groom van een (internationale) ruiter
 • Tweetalige instructeur
 • Toeristische paardenbranche
 • Eventmanager
 • Ondernemer
 • Ruiter

 

Diploma op zak? Dan kun je ook verder leren.

Ben je na je afstuderen nog niet uitgeleerd? Met je diploma stroom je makkelijk door naar het hbo.

Denk hierbij aan Hippische Bedrijfskunde, Diermanagement of de lerarenopleiding Paardenhouderij van Aeres Hogeschool. Of een opleiding in het buitenland natuurlijk.

Handig om te weten

Overzicht kosten van de opleiding

Wettelijk lesgeld

bol

Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent en een bol-opleiding volgt, is het wettelijk lesgeld € 1.357,- per jaar (studiejaar 2023 / 2024). Je betaalt dat geld aan de overheid. Je kunt bij DUO in termijnen betalen.

Schoolkosten

Naast het cursusgeld zijn er ook kosten voor materialen, boekenpakket, bijdrage praktijkschool en naar keuze kosten voor logies tijdens een praktijkschoolweek en dergelijke. Deze kosten verschillen per opleiding en locatie, vraag ernaar.  

Niet opleiding gebonden schoolkosten

Niet opleiding gebonden schoolkosten zijn zaken die niet per sé nodig zijn om je opleiding te kunnen volgen, maar die de opleiding wel verrijken. Denk aan excursies (en collectief vervoer hierheen), de kennismakingsweek en praktijktrainingen.

Leerlingen- en studentenfonds

Een opleiding kan duur zijn. Boeken, laptop of werkkleding: het moet allemaal betaald worden. Dat kan lastig zijn, zeker als je nog geen 18 jaar bent en daardoor nog geen studiefinanciering krijgt. Als het inkomen van je ouder(s) of verzorger(s) onder 130% van de bijstandsnorm ligt, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming van de schoolkosten. Lees meer over dit leerlingen- en studentenfonds

Toelating mbo niveau 4 

 • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg 
 • Diploma vmbo gemengde leerweg 
 • Diploma vmbo theoretische leerweg 
 • Diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) 
 • Diploma vakopleiding (mbo niveau 3) 
 • Overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 

Heb jij je havo-diploma?   

Als jij de havo hebt afgerond, kun je een versneld de opleiding volgen. Tijdens jouw welkomstgesprek worden de mogelijkheden besproken. 

Geen vakkenpakketeisen 

We hebben geen vakkenpakketeisen.

Equine sports and management kun je alleen op de locatie in Houten volgen. 

Yuverta mbo Houten

Hier leer je het beoefenen van de paardensport en hoe je paarden traint, verzorgt en om instructie te geven.In het Equine Simulation Centre breng jij je rijvaardigheid goed in beeld, werk je aan je ruiterfitness. Je kunt hier Equine sports and management volgen en Paardensport en -houderij. Bij Equine sports and management krijg je je lessen grotendeels in het Engels. Je haalt ook je Cambridge certificaat. De hele opleiding heeft een internationaal karakter.
Neem eens een kijkje op de praktijklocatie:

https://zilfiashoeve.nl/

https://stalvanbrenk.nl/