omhoog

Leidinggeven op basis van vakmanschap

Aanmelden
Niveau: BBL (4)
Richting: Kop-opleiding
Duur: 1 jaar
Crebo: 25160
Scholen:
+ 1 scholen

 Ben jij in het bezit van je niveau 3-diploma, heb je misschien zelfs al werkervaring opgedaan en wil je ook graag doorstromen naar niveau 4? Dan bieden we jou de éénjarige kop-opleiding aan zodat jij je kunt specialiseren als leidinggevende.

Tijdens deze bbl-opleiding krijg jij extra vaardigheden geleerd zodat jij kunt doorgroeien. Je volgt maar één dag in de week school, de rest van de week ben je aan het werk en pas je de opgedane kennis gelijk toe. Zo groei jij snel uit tot leidinggevende in jouw beroep!

Wat leer je op school?

Tijdens deze opleiding ontwikkel jij je eigen leiderschapsstijl. Met je diploma kun je aan de slag als leidinggevend vakman binnen jouw gekozen beroep. Of je nou alle ins en outs weet van het hoveniersvak, teelt, bloemsierkunst of dierverzorging: jij bent in staat een team te leiden en daar resultaten mee te behalen. Je hebt interesse in mensen en bent op communicatief vlak sterk gegroeid.

Je neemt de dagelijkse leiding van het personeel op je en overlegt met de bedrijfsleider of directeur over de doelen, werkwijze en het personeelsbeleid. Daarnaast voer je natuurlijk ook uit, want jij hebt immers alle vakkennis in huis. Je stelt werkplanningen op en voert werkoverleg. Daar instrueer je het personeel en zorg je ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan voordat jullie aan de slag gaan. Tijdens je werkzaamheden houd je het tempo er lekker in en communiceer je continu met opdrachtgevers, directe collega’s en je leidinggevende. Zijn er knelpunten? Jij bent expert in je vakgebied en komt met een passende oplossing!

Één dag in de week volg je onderwijs. Dan leer je onder andere:

 • Begeleidings- en coachingsvaardigheden

   Je stuurt het team aan en motiveert medewerkers om gestelde doelen te realiseren.

 • Personeelsbeleid maken en uitvoeren

  Je adviseert en ondersteunt bij de werving en beoordeling van personeel.

 • Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid

  De resultaten van het team zijn in jouw handen, dus jij maakt én bewaakt de planning en de geleverde kwaliteit.

Doorleren?

Wil je jezelf nog verder ontwikkelen? Met je mbo-niveau 4 diploma op zak, kun je er uiteraard ook voor kiezen verder te studeren. 

Beroepen

Met deze niveau 4 leidinggevende specialisatie heb je alles in huis om aan de slag te gaan als leidinggevende van een team, afdeling of projectDe sector waar je dit in doet hangt af van je vooropleiding.

Meer informatie

 • Algemene vakken

  Je krijgt algemene vakken zoals Taal, Rekenen en LOB. (Loopbaanbegeleiding en Burgerschap). In de LOB-les ga je ontdekken wat je na je opleiding wil. Je leert veel over jezelf, zodat je de juiste keuze maakt voor een vervolgopleiding of een baan.  

 • Kosten

  Overzicht kosten van de opleiding 

  Wettelijk lesgeld 

  Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent en een bbl-opleiding op niveau 3 of 4 volgt, is het wettelijk lesgeld € 306,- per jaar (studiejaar 2021/2022). Je betaalt dat geld aan de overheid.

  Schoolkosten 

  Naast het cursusgeld zijn er ook kosten voor materialen, boekenpakket, bijdrage praktijkschool en naar keuze kosten voor logies tijdens een praktijkschoolweek en dergelijke. Deze kosten verschillen per opleiding en locatie, vraag ernaar.   

  Niet opleiding gebonden schoolkosten 

  Niet opleiding gebonden schoolkosten zijn zaken die niet per sé nodig zijn om je opleiding te kunnen volgen, maar die de opleiding wel verrijken. Denk aan excursies (en collectief vervoer hierheen), de kennismakingsweek en praktijktrainingen. 

  Leerlingen- en studentenfonds

  Een opleiding kan duur zijn. Boeken, laptop of werkkleding: het moet allemaal betaald worden. Dat kan lastig zijn, zeker als je nog geen 18 jaar bent en daardoor nog geen studiefinanciering krijgt. Als het inkomen van je ouder(s) of verzorger(s) onder 130% van de bijstandsnorm ligt, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming van de schoolkosten. Lees meer over dit leerlingen- en studentenfonds

 • Toelating

   Toelating mbo kopopleiding niveau 4

  • Diploma vakopleiding (mbo niveau 3)


Meld je direct aan voor de opleiding
Leidinggeven op basis van vakmanschap

Aanmelden
Delen
 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail
 • WhatsApp
 • LinkedIn