Programma Duurzame Dinsdag

Duurzame Dinsdag

7 september is het Duurzame Dinsdag! Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Het programma

Op Duurzame Dinsdag hebben we een programma voor zowel de medewerkers en externe stakeholders als ook de leerlingen, studenten en cursisten.

Ons College van Bestuur zal de dag online openen!
De dag wordt vervolgd met gesprekken van twee internationale bekende duurzaamheid ambassadeurs.
Én je kunt je inschrijven voor een masterclass over SDG's (De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030).

 • Opening College van Bestuur op Yunet

  dinsdag 7 september 2021 11:30
  Online

  Het College van Bestuur zal Duurzame Dinsdag én de Yuverta AANweek officieel openen!

   Kijk op Yunet om er digitaal bij zijn! Of kijk het hier nog even terug! 

 • Tim van Hattum - Volg hier de livestream vanuit Wageningen University & Research

  dinsdag 7 september 2021 12:00 - 12:30
  Online

  Tim van Hattum is te gast tijdens onze Duurzame Dinsdag via een livestream met een inspirerend verhaal én er is gelegenheid om vragen te stellen. Zorg dat je er live bij bent! Volg de livestream 

  Hij heeft een brede ervaring als consultant, beleidsadviseur, projectmanager en onderzoeker op het gebied van integraal waterbeheer en klimaatverandering. Hij heeft verschillende (inter)nationale projecten en publiek-private samenwerkingen geleid die zich richten op innovatieve en op de natuur gebaseerde klimaatoplossingen.

  Sinds 2010 is hij werkzaam bij Wageningen Environmental Research als senior projectmanager en onderzoeker. Momenteel leidt hij het Green Climate Solutions Program bij Wageningen Environmental Research, dat tot doel heeft bij te dragen aan klimaatactie door op maat gemaakte informatie over de impact op het klimaat en bewijsmateriaal voor op de natuur gebaseerde oplossingen voor mitigatie en adaptatie.

  Via de livestream kun je er bij zijn!

 • Interview met Floortje Dessing via Yunet

  dinsdag 7 september 2021 12:30
  Online

  Floortje Dessing gaat in gesprek met onze student Robin van Boom en Cyrille van Bragt van Collega van Bestuur over duurzaamheid en hoe je dat in de dagelijkse praktijk doet. 

  Op dinsdag 7 september om 12:30u tijdens Duurzame Dinsdag is het gehele interview te zien via Yunet. Zet het in je agenda en ben er bij!

  Floortje Dessing (1970) heeft als presentatrice van diverse reisprogramma’s inmiddels een ontelbare hoeveelheid kilometers afgelegd. Haar loopbaan begint in 1992 bij de radio, tot ze in 1995 de overstap maakt naar televisie. Bij Veronica maakt ze programma’s als ‘Young Americans’ en ‘Trexx’. In 2007 maakt ze de overstap naar (publieke) omroep Llink waar ze start met het programma ‘3 op Reis’. Wanneer Llink ophoudt te bestaan, gaat ze met het programma verder op BNN onder de naam ‘BNN 3 op Reis’. Floortje is acht jaar lang het gezicht van dit programma.

  Ondanks dat Floortje niet veel in Nederland is, doet ze veel meer dan alleen programma’s maken. Ze is ambassadrice van het Rode Kruis en Max Havelaar en startte in 2006 een eigen fair trade kledingzaak. Met Guido Keff heeft Floortje de uitgeverij Keff & Dessing Publishing, waarmee ze verschillende boeken heeft gepubliceerd. 

  Ook op het gebied van een duurzaam leven heeft Floortje al menig mens geënthousiasmeerd en gemotiveerd. Zij spreekt in een College Tour setting, er ontstaat altijd veel interactie met de zaal wat vaak erg goed werkt en voor veel enthousiasme zorgt. Floortje sprak al voor onder andere MVO, Haagse Hogeschool, Arla, TU Delft en Hogeschool TIO.


   

 • Masterclass - SDG Wat kun je er mee?

  dinsdag 7 september 2021 15:30 - 16:00

  Het platform duurzaamheid organiseert een online SDG masterclass, waarbij iedereen bij Yuverta kan inschakelen. Het thema is ‘SDG, wat kun je er mee?’.

  Tijdens deze masterclass is er aandacht voor welke SDG’s er zijn, waarom Yuverta de SDG’s heeft gekozen als fundament voor de organisatie en hoe zou jij je bijdrage kunnen leveren dan wel vergroten?

  Let op, aanmelden is niet meer mogelijk


Delen
 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail
 • WhatsApp