Programma Duurzame Dinsdag

Duurzame Dinsdag

Dinsdag 7 september was het Duurzame Dinsdag! Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium kregen in politiek Den Haag. Het kabinet nam op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

We blikken samen terug!

Op Duurzame Dinsdag hadden we een programma voor zowel de medewerkers en externe stakeholders als ook de leerlingen, studenten en cursisten.

Ons College van Bestuur opende de dag!
De dag werd vervolgd met gesprekken van twee internationale bekende duurzaamheid ambassadeurs.
Én het was mogelijk een masterclass te volgen over SDG's (De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030).

 • Opening College van Bestuur

  dinsdag 7 september 2021 11:30
  Online


  Het College van Bestuur heeft de Duurzame Dinsdag én de Yuverta AANweek officieel online geopent!

 • Tim van Hattum - Vanuit Wageningen University & Research

  dinsdag 7 september 2021 12:00 - 12:30
  Online

  Tim van Hattum was te gast tijdens onze Duurzame Dinsdag via een livestream met een inspirerend verhaal én er was gelegenheid om vragen te stellen.

  Kijk hier de livestream terug!


  Hij heeft een brede ervaring als consultant, beleidsadviseur, projectmanager en onderzoeker op het gebied van integraal waterbeheer en klimaatverandering. Hij heeft verschillende (inter)nationale projecten en publiek-private samenwerkingen geleid die zich richten op innovatieve en op de natuur gebaseerde klimaatoplossingen.

  Sinds 2010 is hij werkzaam bij Wageningen Environmental Research als senior projectmanager en onderzoeker. Momenteel leidt hij het Green Climate Solutions Program bij Wageningen Environmental Research, dat tot doel heeft bij te dragen aan klimaatactie door op maat gemaakte informatie over de impact op het klimaat en bewijsmateriaal voor op de natuur gebaseerde oplossingen voor mitigatie en adaptatie.

 • Interview met Floortje Dessing via Yunet

  dinsdag 7 september 2021 12:30
  Online

  Floortje Dessing ging in gesprek met onze student Robin van Boom en Cyrille van Bragt van College van Bestuur over duurzaamheid en hoe je dat in de dagelijkse praktijk doet. 

  Het gehele interview is te zien via Yunet. 

  Floortje Dessing (1970) heeft als presentatrice van diverse reisprogramma’s inmiddels een ontelbare hoeveelheid kilometers afgelegd. Haar loopbaan begint in 1992 bij de radio, tot ze in 1995 de overstap maakt naar televisie. Bij Veronica maakt ze programma’s als ‘Young Americans’ en ‘Trexx’. In 2007 maakt ze de overstap naar (publieke) omroep Llink waar ze start met het programma ‘3 op Reis’. Wanneer Llink ophoudt te bestaan, gaat ze met het programma verder op BNN onder de naam ‘BNN 3 op Reis’. Floortje is acht jaar lang het gezicht van dit programma.

  Ondanks dat Floortje niet veel in Nederland is, doet ze veel meer dan alleen programma’s maken. Ze is ambassadrice van het Rode Kruis en Max Havelaar en startte in 2006 een eigen fair trade kledingzaak. Met Guido Keff heeft Floortje de uitgeverij Keff & Dessing Publishing, waarmee ze verschillende boeken heeft gepubliceerd. 

  Ook op het gebied van een duurzaam leven heeft Floortje al menig mens geënthousiasmeerd en gemotiveerd. Zij spreekt in een College Tour setting, er ontstaat altijd veel interactie met de zaal wat vaak erg goed werkt en voor veel enthousiasme zorgt. Floortje sprak al voor onder andere MVO, Haagse Hogeschool, Arla, TU Delft en Hogeschool TIO.


   

Delen
 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail
 • WhatsApp
 • LinkedIn